ALİ GÜR-YÖK İŞBİRLİĞİ SKANDALI...

Eski Rektör Ali Gür, kadroya almak için gerekli dil puanı yetmeyen kendi adamının puanını yüksek yazdırarak, usulsüzlük yaptı. YÖK konuyu yeterince incelemedi, denetçi görevini ihmal etti.

ALİ GÜR-YÖK İŞBİRLİĞİ SKANDALI...

 

Hakkında neredeyse her gün yeni bir iddia ve belgeli usulsüzlük ortaya çıkan Gaziantep Üniversitesi eski Rektörü Ali Gür’ün, bu sefer de YÖK’e aldatıcı bilgi ve belge verdiği belirlendi. Gür, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında, görevi dönemi boyunca hiç bir yakınının üniversitede çalışmadığı konusunda da ayrı bir yalana daha imza attı.

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre Gaziantep Üniversitesi’nin eski Rektörü Ali Gür’ün skandallar serisi bitmek bilmiyor. Her olayda adı ortaya çıkan Gür’ün üniversite yönetimi döneminde yapmadığı kalmadı. Oğlunun düğün parasını dahi üniversite sırtına yükleyen Gür, bir diğer yandan evrakta da yanıltıcı bilgi vererek, Yüksek Öğretim Kurumunu (YÖK) bile kandırdığı ortaya çıktı. Kadroya almak için gerekli dil puanı yetmeyen kendi adamının puanını yüksek yazdırarak, usulsüzlük yaptı. 

CİMER “ALDATMACAYI” ORTAYA ÇIKARDI

Aksaray Üniversitesindeki sahte belgeli doçent olayının bir benzeri Gaziantep Üniversitesinde yaşandı. Eski rektör Ali Gür hakkında yeni iddia ve belgeler ortaya çıktı. Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi’ne ilan edilen yardımcı doçent kadrosuna atanmak için 65 dil puanı gerekirken aday 61,25 puanla atandı. “Gazetemizin Rektör Ali Gür sustu, adamı konuştu!” manşetinden sonra yapılan habere gönderilen 12/01/2018 tarihli tekzip metninde kampüs dışında bulunduğu için İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alımlarında dil puanı 100 üzerinden 55 olmalıdır şartının olduğu bilgisi verilmişti. Cumhurbaşkanlığı bilgi edinme kurumu olan CİMER’e yapılan bilgi edinme başvurusuna verilen yanıtta, “Gaziantep Üniversitesi öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma kriterleri yönetmeliğine göre merkez kampüs dışındaki İslahiye ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesine yardımcı doçent ataması için gereken başvuru yabancı dil puanının 65 olduğu” bildirildi. Söz konusu durum Millî Gazete’yi bir kez daha haklı çıkardı.

 

 
ALİ GÜR, YÖK’E YANILTICI BİLGİ VERDİ YÖK DENETÇİSİ BUNU GÖREMEDİ
 
 
Bu konu ile ilgili YÖK tarafından daha önce inceleme yapıldığı ve o dönem Gaziantep Üniversitesi rektörü olan Ali Gür tarafından YÖK’e yanıltıcı bilgi verildiği bu yüzden soruşturmanın kapatıldığı öğrenildi. Ali Gür’ün YÖK’ün gönderdiği belgeyi esas alan YÖK, 17.05. 2021 tarih ve 29738 sayılı Soruşturma Raporu’nun da “Adı geçenin ilgili kadroya atanmasında kanuna aykırı herhangi bir durum bulunmadığından…” şeklinde karar aldığı belirlendi. YÖK’ün böyle bir detayı nasıl göremediği akıllara başka sorular getirdi. Ayrıca Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin 8. Maddesine göre, görevlendirilen jüri üyeleri tarafından başvuru yapan diğer adayın elenmesi için hazırlanan raporların bire bir aynı olduğu kopyala-yapıştır yöntemiyle hazırlandığı anlaşıldı.
 
Gaziantep Üniversitesinin ortaya çıkan olayların ardından ne yapacağı merakla bekleniyor.
 

 

12.11.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR