Akın Tekstil’den Konkordato Süreci İçin Müjdeli Haber

69 yıllık tarihçesiyle sektörde kendine önemli bir yer edinmiş olan Akın Tekstil, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 18 Haziran 2025 tarihi itibarıyla konkordato sürecinde 1 yıllık kesin mühlet aldı.
Mahkeme Kararıyla Konkordato Süreci Güvence Altına Alındı
Mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda, Akın Tekstil’e tanınan 1 yıllık kesin mühletin, ihtiyaç duyulması halinde en fazla 6 ay süreyle uzatılabileceği bildirildi. Ayrıca, bu böyle bir karara karşı itirazda bulunmak da mümkün olmayacak. Alınan bu karar, şirketin borçlarını yeniden yapılandırma aşamasında önemli bir güvence sağlamakta.
Komiser Heyeti Görevine Devam Edecek
Mahkemenin, konkordato sürecinin başarılı bir şekilde ilerleme ihtimalini değerlendirerek yeni bir görevlendirme yapılmasına gerek olmadığına hükmetmesiyle, mevcut geçici komiser heyetinin görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Bu durum, şirketin mali ve hukuki denetiminin devam ettiğini ve sürecin kontrol altında tutulduğunu göstermektedir.
Akın Tekstil’in Borç Yapılandırma Süreci Devam Ediyor
KAP açıklamasında, Akın Tekstil’in borç yapılandırma sürecinde belli bir ilerleme kaydettiği ve yargı kararı ile sürecin resmiyet kazandığı ifade edildi. Türkiye tekstil sektöründe 69 yıllık deneyimiyle tanınan şirketin, aldığı mühletle finansal sorunlarını çözmek amacıyla çalışmalarını hızlandırması beklenmektedir.