SAĞLIK

Tıp Fakültesi’nde kapasite 3 bin, sağlık hizmeti alan 8 bin hasta

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tek başına depremin yaralarını sarıyor. Bakılan hastaların yüzde 75'i depremin vurduğu illerden geliyor. Bu nedenle sağlık hizmeti almak isteyenlerin sayısı 3 binden, 8 bine çıktı.

 

Depremin yükünü Tıp Fakültesi çekiyor

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 3 bin hasta kapasitesi olmasına rağmen, depremin vurduğu iller başta olmak üzere tüm bölgeden günlük 8 bin kişiye sağlık hizmeti veriyor.

ÖDENEK AYNI HASTA SAYISI 3 KATI

Bin 156 yatak kapasitesi, bin 180 işçi, bin hemşire, 800 öğretim görevlisi ile devletten 3 bin hasta hesabı üzerinden ödenek alan ancak kapasitesinin üç misli hastaya büyük bir özveri ile hizmet veren hastane 20 yılda yenilenmeyen cihazlarının neredeyse tamamını son 3 yılda modern hale getirdi.

GELEN HASTALARIN YÜZDE 75 İL DIŞINDAN

25 Aralık Devlet Hastanesi inşaatının yenilenmeye başlanması, Şehir Hastanesi’nin bir türlü açılamaması, Ersin Arslan Hastanesi’nin yıkılmaya başlanması ve deprem illerindeki sağlık kuruluşlarının hasar görmesi gibi nedenlerle yüzde 300 oranında hasta artışının yaşandığı Tıp Fakültesi’nde günde yaklaşık 200 ameliyat gerçekleşiyor. Tüm bunlarla beraber istatistiklere bakıldığında Tıp Fakültesi’nden hizmet alan hastaların yüzde 75’ini Gaziantep dışından gelen hastalar oluşturuyor.

ACİLİN KAPASİTESİ 5 MİSLİNE ÇIKACAK

Onkoloji Hastanesi’nin tam randımanla hizmet vermeye başlaması, 120 yataklı Acil ve Travma Merkezi’nin hayata geçmesi ve 950 araçlık yeni otoparkı farklı bir çehreye bürünecek olan Tıp Fakültesi, kısa zamanda bir sağlık kampüsüne dönüştürülecek ve acil servisinin kapasite 5 kat artacak, ayrıca yine acilde anında müdahalenin sağlanması ve hayat kurtarılması için bir ameliyathane kurulacak.

43 TIP FAKÜLTESİ ARASINDA TEK BORÇSUZ HASTANE

Türkiye’deki 43 Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde özel ve resmî kurumlara tek kuruş borcu olmayan GAÜN Araştırma ve Uygulama Hastanesi dağıttığı 16.5 milyon liralık döner sermaye payı başarısı ile de zirvede yer alıyor. Hemşirelere ödenen 500 TL döner sermayeyi 10 kat artırarak 5 bin TL’ye çıkaran hastanede, öğretim görevlileri, asistan ve yan dal ödemeleri de iki misli olarak gerçekleştiriyor.

HASTANEYE GÜNDE 30-35 BİN KİŞİ GELİYOR

Acilden yapılan girişler, poliklinik hastaları, refakatçılarla birlikte günlük hastaneye giren çıkan insan sirkülasyonunun günlük 30-35 bin kişinin üzerinde gerçekleştiği Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yılın ilk 8 ayında 25 tona yakın tıbbi atık, 42,5 ton katı atık olmak üzere toplamda 67,5 ton atık (çöp) çıkması dahi verilen hizmetin büyüklüğünü gösteriyor.

HASTALARIMIZI İL DIŞINA GİTMEK ZORUNDA KALSIN İSTEMİYORUZ”

Toplam kalite yönetimi ve nitelikli sağlık hizmeti ilkesi ile hareket eden kurumun Başhekimi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, en büyük hedeflerinin Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Türkiye’nin en önemli ve  bilimsel araştırmalarla ile insan sağlığı konusunda ciddi adımlar atan bir kampüs haline getirmek istediklerini belirterek, “ Çeşitli faktörlere bağlı olarak 3 bin hastadan, 8 bin hastaya bakan ve ödeneği artmayan bir hastane olarak tüm personelimizle gerçekten fedakarca çalışıyoruz. Eğer biz bu hastalara bakmasak hepsi şehir dışına gitmek zorunda kalacak. Biz bunu istemiyoruz. Şehir Hastanesi’nin tamamlanması bu sorunu önemli oranda ortadan kaldıracak. Anca o zaman kadar biz hiçbir talebi geri çevirmeyeceğiz. İnşaatı ve taşınması devam eden kısımlarla hastanemizi konum olarak üniversiteden ayırarak bağımsız bir kampüs haline getireceğiz. Bunun için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Kimi zaman istenmeyen hadiseler yaşansa da bunların da önüne geçilmesi için yasal düzenlemeler gerekiyor. Yapımı devam eden hastanelerin fonksiyonel hale gelmesi, tam gün uygulamasına geçilmesi, ödeneğimizin arttırılması, deprem bölgelerindeki sağlık kurumlarının yeniden hizmet vermesi, özel güvenlik görevlilerinin yetkilerinin genişletilmesi zamanla işimizi daha da kolay, standardımızı yüksek hale getirecektir” dedi.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu