SİYASETE KADIN ELİ DEĞİYOR

Gaziantep’te cumhuriyet tarihinin ilk kadın bakanı ve büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, yeniden aday. Ancak bu defa rakipsiz değil. Gaziantep’te Fatma Şahin ile birlikte tam 4 kadın, belediye başkanlığı için yarışacak

SİYASETE KADIN ELİ DEĞİYOR

ERKEKLERE TAŞ ÇIKARIYORLAR

Erkek siyasetinin egemen olduğu Gaziantep’te 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler açısından bakıldığında bu durum tersine döndü. Özellikle kadın muhtar adaylarında patlama yaşanırken, 4 kadın da belediye başkan adayı olarak oy pusulasındaki yerini alacak.

İLKLERİN KADINI FATMA ŞAHİN

20 yıla yakın zamandır siyasetin içinde olan; milletvekilliği, AKP Kadın Kolları Genel başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Fatma Şahin, 2014 seçimlerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti, 31 Mart seçimlerinde ikinci kez aday gösterildi.

TUTTUĞUNU KOPARAN AVUKAT NESRİN TUNCEL

Daha önce CHP il başkanlığı yapan Av. Nesrin Tuncel de deneyimli bir kadın siyasetçi. CHP’de cumhuriyet tarihinin ilk kadın il başkanı olan Tuncel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ile nüfusu 800 bine yaklaşan metropol ilçe Şehitkamil’in belediye başkan adayı olarak seçmenden oy istiyor.

SOLUN DENEYİMLİ İSMİ

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sibel Altıntaş. Daha önce SİP, İHD, TKP’de siyaset yapan Altıntaş, birkaç seçimde de milletvekili adayı olmuştu.

PIRIL PIRIL BİR KOMÜNİST ADAY

Gaziantep’teki kadın adayların en genci üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Türkiye Komünist Partisi (TKP) Şahinbey Belediye Başkan adayı Mehtap Şahan. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Şahan, “aynı gemide değiliz” sloganı ile seçim çalışmalarını ve siyasi ziyaretlerini sürdürüyor.

21.02.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR