SERT YÜKLENDİ: BELEDİYE TEFECİLERİN ELİNE DÜŞMÜŞ

Belediyeye 'İcradan satılıktır levhası' asılmalı yada kayyum atanmalı. Bunun sorumlusu olanlara suç duyurusunda bulunacağız. Vatandaş vergi veriyorsa, belediye de hesabını vermeli. Bu sözler yeni tartışmaların habercisi...

SERT YÜKLENDİ: BELEDİYE TEFECİLERİN ELİNE DÜŞMÜŞ

 


Sayıştay'ın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin hazırladığı 2017 yılı denetim raporunu basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşan CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz, belediyenin tefecilerin eline düştüğünü vurgulayarak, yargıya başvuracaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehitkamil İlçe Başkanlığı, Sayıştay'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı denetim raporuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. İlçe binasında yapılan toplantıya, yöneticiler de katıldı.

"BELEDİYEYE KAYYUM ATANMALI"

Gaziantep Büyükşehir Belediye'sine biran önce "kayyum" atanması gerektiğini söyleyen Yılmaz, belediye binasına "icradan satılıktır" pankartının asılmasının yakın olduğunu dile getirdi.Sayıştay raporuna ilişkin olarak  Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak yetkililerin yargılanmasını sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Vatandaş vergisini veriyorsa belediyede hesabını verecek” dedi.

‘TEFECİLERİN ELİNE DÜŞMÜŞ’


Sayıştay denetim raporunu Anteplilerin her sene utanarak okuduğunu dile getiren Yılmaz, raporda belediyenin tefecilerin eline düştüğünün görüldüğünü vurguladı. Tüm taşınmazların satıldığını ve belediyenin faizle borçlandığını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: “Borç her sene katlanarak artıyor. Belediye prestijini o kadar kaybetmiş ki, Türkiye’de ki bankalardan kredi alamamıştır. Yurt içinden kredi alamayınca da yurtdışından dövizle kredi almıştır. Her fırsatta bize ‘Biz milliyiz’ havasını atan bu anlayış çareyi yabancı parada bulmuş. Sınavla girilmesi gereken mevkilere sınavsız bir şekilde atamalar yapılmıştır.”


"KİMLER TORPİLLİ?"


Sayıştay raporunda belediyedeki torpilin kanıtlandığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Belediye torpille atanan bu isimleri açıklayacak mıdır?” diye sordu. Belediyede düzenin, hukukun kalmadığını paylaşan Yılmaz, şunları söyledi: “Acaba Sayıştay raporunda yer alan torpilli atamalarda, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ’ın Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü'nün yardımcılığına atanan kardeşi Mehmet Karadağ’dan mı bahsetmiştir? Yoksa büyükşehir belediye başkan yardımcısı Osman Toprak’ın eşinin bir zamanlar GASKİ'de daire başkanlığına atanmasını mı kastetmiştir? İhaleleri ucuz teklif veren firmalar yerine hep yüksek teklif verenler kazanmış. İhaleleri kazanan firmalara verilen paralarda halkın alın teri var. Düşük fiyat veren firma yerine yüksek fiyat veren firma neden tercih ediliyor?”

6.11.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR