SANKO REKTÖRÜ DAĞLI  VE HASTANE BAŞHEKİMİ KİLECİ ATAYI ANDI

Prof. Dr. Dağlı, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

SANKO REKTÖRÜ DAĞLI  VE HASTANE BAŞHEKİMİ KİLECİ ATAYI ANDI

REKTÖR DAĞLI: ATATÜRK ÇOK BÜYÜK BİR VATANSEVER İDİ

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milleti’nin değil, birçok milletin kaderini değiştiren, büyük bir vatansever ve çok yönlü bir lider olarak tarihe imzasını atmıştır” dedi.

Dağlı, mesajını, “Bağımsız Türk Milleti için bireysel değil, milletiyle hareket etmenin ve bir bütün olmanın önemini bilen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hareket noktasını "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu ‘ben’ kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur" sözleriyle özetledi.

TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK REHBERİ

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, görüş ve düşünceleriyle Türk Milleti’nin en büyük rehberi olduğunu belirtti.

Büyük Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’nci yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Dr. Kileci, “Mustafa Kemal Atatürk, dünyada eşi olmayan bir önder ve askeri deha olarak sürdürdüğü 57 yıllık hayatında, Türkiye Cumhuriyeti gibi ilelebet yaşayacak büyük bir esere de imza attı” dedi.

 O'NUN GİBİ DÜŞÜNMELİYİZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen Türk Milleti’nin en büyük rehberi olduğuna dikkat çeken Dr. Kileci, ”Manevi miras olarak bıraktığı akıl ve ilim yolunda yürümek için öncelikle Büyük Önderimizi tanımalı, O’nun fikir, düşünce ve yaptıklarını anlamalı ve mümkünse onun gibi düşünebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

10.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR