SAĞLIK İL MÜDÜRÜNÜN DİKKATİNE SUNUYORUZ: UNVAN GİTTİ, TABELA KALKMADI !..

Dr. Semih Giray'ın, idareyi yanıltarak aldığı "profesörlük" unvanı geri alındı. Ancak o özel muayenesinin olduğu villada bu unvanı kullanarak hasta bakmayı sürdürüyor.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜNÜN DİKKATİNE SUNUYORUZ: UNVAN GİTTİ, TABELA KALKMADI !..

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda (ABD) açılan profesörlük kadrosuna başvuran Dr. Semih Giray'ın, atama kriterlerine uymayan usulsüz belgelerle unvan sahibi olduğu ortaya çıktı.

YÖK'e yapılan bir şikayetin ardından bu durum inceleme konusu oldu. Semih Giray'ın, profesörlük unvanını alabilmek için hakemli dergide bilimsel yayının olmadığı, yurt dışı deneyiminin olmadığı buna rağmen hile yaparak idareyi aldattığı sonucuna varıldı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından ünversite yönetim kurulu, Danıştay kararları ve hukuk müşavirliği görüşlerine dayanarak oy birliği ile Semih Giray'a verilen profesörlük kadrosunu iptal etti.

GAÜN Rektörlüğü, yönetimkurulu kararını onaylayarak, karara son şeklini verdi.

7 yıl boyunca düzmece belgelerle elde ettiği ve bu şekilde sürdürdüğü profesörlüğü, titiz bir soruşturmanın ardından alınan Semih Giray, bu unvanını yine Tıp Fakültesi'nden ortakları ile açtığı süper lüks villadaki muayanehane kullanmaaya devam ediyor. 

Hem etik, hem mevzuat çerçevevesine bu ünvaının kaldırılaması gerekiyor.

22.09.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR