Özseven’in İstifası: Gaziantep SMMM’de Kriz Kapıda!

Gaziantep SMMM Odası Genel Kurulu’nun 15 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Başkan Özseven’in istifası, Genel Kurula üç ay kala birçok soru işareti ortaya çıkardı. Özseven, istifa gerekçesi olarak Oda tarihinde görülmemiş sayıda grup oluştuğunu belirtti.
Özseven, 20 Mart 2025 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2019 yılından bu yana SMMM Oda Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlık görevini yerine getirdiğini belirtti. Birlik ve beraberlik içinde olmalarının önemini vurgulayan Özseven, seçimlerde tek liste oluşturulması için tüm gruplarla görüşmeler yaptığını, ancak bu görüşmelerin bir uzlaşma ile sonuçlanmadığını ifade etti. Bu süreçte, iki yeni grubun daha adaylıklarını açıklaması ile birlikte Oda’daki grup sayısının arttığını dile getirdi.
Bu durumun, hem üyeleri zor durumda bıraktığını hem de kendilerini üzdüğünü belirten Özseven, seçimlerde herhangi bir grubun yeterli çoğunluğu elde edememesi halinde yönetimsel sorunlar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Aynı zamanda, gönüllü olarak bir araya gelemeyen grupların zorunluluklar nedeniyle bir araya gelmek zorunda kalmasının, mesleğin geleceği açısından olumsuz etkiler yaratacağını vurguladı.
Özseven, bu nedenlerle, önümüzdeki üç yılın sıkıntılı geçeceğini düşünerek, mesleğin ve meslektaşların geleceğini göz önünde bulundurarak oda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevinden istifa etme kararı aldığını açıkladı. Ayrıca, Dinamik grubunun kurucusu ve başkanı olarak, yaşanan olumsuz durumlardan dolayı bu seçim döneminde tarafsız kalmak şartıyla daha önceden ilan ettikleri başkan adayının grubun ismini kullanmasına izin verdiklerini belirtti.
Özseven, kalan üç aylık süre boyunca, bu sürede seçime katılacak olan arkadaşlarının düşünerek bir araya gelmelerini, camianın hak ettiği birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya gelerek tek liste çıkarmalarını umduğunu ifade etti.