"ÖĞRENCİ KANTİNE GİREMİYOR"

CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, okul kantinlerinde, öğrenci servis fiyatlarında ve kırtasiye malzemelerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çekti.

"ÖĞRENCİ KANTİNE GİREMİYOR"

 

Türkiye Yüzyılı'nda öğrencilerin derslere aç girdiğini vurgulayan Bozgeyik, okullarda ücretsiz yemek verilmesi ve kırtasiye malzemelerinin MEB tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

HAYAT PAHALILIĞI ÇEKİLEMEZ DURUMDA

İktidara, Milli Eğitim'e ve belediyelere çağrıda bulunan Bozgeyik, "AKP iktidarı Türkiye Yüzyılı diye övündüğü 2023 yılında ekonomik kriz ve hayat pahalılığı artık çekilmez hale gelmiştir. Birçok aile çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayacak duruma geldi. OECD verilerine göre Türkiye 30 Avrupa ülkesi arasında en yüksek çocuk yoksulluğu oranına sahip iki ülkeden biri. Şiddetli yoksulluk yaşayan 16 yaş altı çocukların sayısı 6 milyon 500 bin oldu. 1,3 milyon çocuk okula aç gidiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre ailesinin yanında temel ihtiyaçları karşılanamayan çocuk sayısı yaklaşık 150 bin. Veliler çocuğuna harçlık veremiyor, kırtasiye malzemelerini alamıyor, beslenme bile koyamıyor. Türkiye Yüzyılı dediğiniz bu mudur?" dedi.

OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK VERİLMELİ

Gaziantep'te çok sayıda ailenin, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayacak duruma geldiğini, çocuklarına beslenme koyamadığını, servis ücreti veremediğini belirten Bozgeyik, dar gelirli ailelerinin zorunlu eğitim sürecinde olan çocuklarının kırtasiye malzemelerinin ücretsiz olarak dağıtılması, öğrencilere ayrıca ücretsiz yemek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bozgeyik, "2023-2024 eğitim öğretim yılında 20 milyon öğrenci okula başladı. Enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle kırtasiye ve okul masraflarını karşılamakta zorlanan veliler, bu kez de fahiş şekilde artış gösteren kantin fiyatlarıyla karşılaştı. Öğrenciler kriz ortamında sağlıklı beslenmeyi bırakın, temel besin maddelerine bile ulaşamıyor. Kırtasiye ve okul malzemelerini alamıyor. Aileler çocuklarına harçlık bile veremiyor. Öğrencilere yemek ve gerekli kırtasiye malzemeleri ücretsiz olarak sağlanmalı ve ailelerin bu zorlu süreçte nefes almaları sağlanmalıdır. Türkiye Yüzyılı ile övünenler önce çocukların açlığını gidersinler" diye konuştu.

15.09.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR