Naksan Plastik  resmen Kimpack oldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atandığı ve tam kapasite çalışır hale getirildikten sonra ihaleyle satışa çıkardığı Naksan Plastik, faaliyetlerine artık KİMPAŞ grubunun Kimpack markası altında devam edecek.

Naksan Plastik  resmen Kimpack oldu

Şirketin açıklamasına göre, TMSF tarafından gerçekleştirilen satış ihalesinde 1 milyar 476 milyon 180 bin lira ile en yüksek teklifi veren İstanbul merkezli ABY Plastik Ambalaj AŞ, sektörün öne çıkan firmalarından Naksan Plastik'in yeni sahibi oldu.

Naksan Plastik, faaliyetlerine ABY Ambalaj'ın markası olan Kimpack ile devam edecek.

Gaziantep'te faaliyetlerini yürütmek üzere Kimpaş Grubu tarafından 580 milyon TL sermaye ile kurulan ABY Plastik Ambalaj, sektörünün en büyük firmalarından "Naksan Plastik Ticari İktisadi Bütünlüğü"nü satın alarak Kimpack çatısı altında üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümesini sürdürerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

ABY Plastik Ambalaj, Naksan Plastik'i devralırken yaklaşık 2 bin çalışanın kıdem ve ihbar gibi özlük haklarından oluşan ve toplamı 125 milyon TL’yi aşan yükümlülüğü de üstlenmiş oldu.

Şirket bununla birlikte, satış öncesi TMSF kayyumluğu döneminde alınan siparişleri takip ederek imalatına başlanan ancak henüz tamamlanamayan ürünleri de en kısa zamanda müşterilerine teslim edecek.

1979 yılında plastik ambalaj alanında üretici olarak hizmet vermeye başlayan Naksan Plastik, Kimpack bünyesine katılmasıyla 150 bin metrekare alanda ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

Sanayi, tarım, hizmet sektörlerinin tamamının tedarikçisi konumuyla sektöre öncülük eden Naksan Plastik; endüstriyel shrink film, strech film, palet örtüleri, ağır hizmet torbaları, sera örtüleri, malç filmleri, ev tekstili ambalajları, fleksibıl ambalajlar ile her türlü baskılı baskısız torba ve poşetlerin üretimini gerçekleştiriyordu.

 

6.05.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR