MEDYAGenel

Medyanın halleri masaya yatırıldı…

Dijital Medya Okuryazarlığı ve Turizm Haberciliği panelinde Gaziantep protokolü, basın camiası ve öğrenciler bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, düzenlenen toplantının bölge için önemine dikkat çekerken, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Mücahit Taşkın ise bilginin doğru analiz edilmesi ve sorumluluk bilincine dikkat çekti.Gaziantep’te TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde “Bölgesel Kalkınmada Medyanın Rolü, Dijital Medya Okuryazarlığı ve Turizm Haberciliği” konulu panelde, kent protokolü, basın mensupları ve öğrenciler buluştu.

PROTOKOL TAM KADRO

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Sait Doğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın, İKA Genel Sekreteri Ahmet Paksoy ile basın mensupları, bürokratlar ve öğrenciler katıldı.

TAŞKIN’DAN SORUMLULUK BİLİNCİNE DAVET

İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın, panelde medya ve iletişimin kalkınma süreçlerindeki stratejik önemine odaklanacaklarını ifade etti. Taşkın, medyanın sorumlu haberciliğine dikkat çekti ve ”Cumhurbaşkanımızın çizdiği güçlü yol haritası bugün burada ele alacağımız dijital medya, sorumlu habercilik ve turizm iletişimi gibi kritik alanlarda bizlere ilham kaynağı olmaktadır” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Bugün burada medya ve iletişimin kalkınma sürecindeki stratejik görevine odaklanacağız. Dijital medya okuryazarlığı günümüz dünyasında bilgiye ulaşımı değil, bu bilgiyi doğru analiz etmesi ve sorumluluk bilinciyle kullanmasını gerektiriyor. Aynı şekilde turizm haberciliği de sadece bölgesel kalkınmaya hizmet etmekle kalmıyor, yerel kültürlerin korunması ve tanıtılmasında kritik bir araç haline geliyor. Gaziantep gibi tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirde medya ve iletişimin bu gücü çok daha anlamlı hale gelmektedir. Medya ve iletişimin kalkınma süreçlerindeki stratejik önemine odaklanacağız.”

ŞAHİN: YOL HARİTASI GEREKİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında zman katılımcılardan oluşan ekibin aktaracağı bilgiler yönünde panele öğrencilerin iletişim yol haritası oluşturması gerektiğini ifade etti. Şahin, “Panelde her biri kendi alanında uzman olan arkadaşlarımız burada sahnede olacaklar. Herkesin bu paneli dinleyip gerekli özeti alıp bunu da kendi iletişiminde yol haritası yapması gerekiyor. Kendi iletişim modelimizi buna uygun hale dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Dijital Medya Okuryazarlığı ve Turizm Haberciliği panelinde Gaziantep protokolü, basın camiası ve öğrenciler bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, düzenlenen toplantının bölge için önemine dikkat çekerken, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Mücahit Taşkın ise bilginin doğru analiz edilmesi ve sorumluluk bilincine dikkat çekti.

ETİK DEĞERLERİN ÖNEMİ

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksoy, dijital araçların uygun ve doğru kullanılması gerektiğini vurguladı. Ahmet Paksoy, “Katılımcılara içerik dijital medya platformlarında içerik üretme, haber paylaşımı, toplulukla iletişimde bulunma yönünde etkileşim sağlama yönünde derinlemesine bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmektedir. Medya turizm GAÜN REKTÖRÜ’NDEN TEŞEKKÜR

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, organizasyona ev sahipliği yaptıkları için memnun olduğunu belirterek panelin üniversitenin toplumla güçlü bağlar kurma vizyonunun önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı.Düzenlenen panelin Gaziantep Üniversitesi’nin toplumla güçlü bağlar kurma vizyonunda önemli bir gösterge olduğunu savunan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, “Bu panelin üniversitemizde düzenlenmesinden dolayı çok memnunum. Bölgesel kalkınmada medyanın rolü dijital medya okuryazarlığı ve turizm haberciliği başlıklı bu panel üniversitemizin toplumla güçlü bağlar kurma vizyonunun önemli bir göstergesidir” derken, göreve başladıktan sonra kamuoyuna açık ilk toplantıya katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

MEDYA OLMAZSA GÜZELLİKLERİ KİM DUYURACAK

Kültürü ve tarihi ön plana çıkarmak adına önemli bir panel olduğunu vurgulayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise medyanın kentin tanıtımında çok önemli olduğunu dile getirdi. “Medya olmazsa ne kadar güzelliğiniz olursa olsun nasıl duyuracaksınız, bu anlamda bizim en büyük silahımız. Sesimizi duyurma, kendimizi tanıtma, bölge turizmini geliştirmek anlamında en büyük silahımız medya. Kentin kültürel değerlerini bilmezsek, dijital medyamızda anlatmazsak bölgesel turizmi geliştiremeyiz. Gaziantep Kültürel ve tarihi bir şehir. Gaziantep’te 5 tane antik kentimiz var. Rumkale, Karkamış, Yesemek, Dülük ve Zeugma bu antik kentlerde kazının devam ettiğini kaç kişi biliyor. Bunu duyurmazsak bölgesel turizm nasıl gelişecek. Dolayısıyla bugün düzenlenen panel, çok önemli konu, çok önemli başlık ve uzman kişilerden oluşan katılımcılarla beklenilenden daha faydalı neticeler elde edilecektir diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Panelde “Medya okur yazarlığı ve sorumlu habercilik” ve “Turizm haberciliği ve medya” oturumları düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu