GÜVENLİK

Gaziantep’te Dolandırıcılık Uyarısı: Dikkatli Olun!

Hatay’da meydana gelen dolandırıcılık olayı, Gaziantep’teki kurbanlık alıcıları için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sosyal medyada gördüğü iki kurbanlık tosunu satın almak isteyen besici Nuri Başak’ın başından geçenler, Gazianteplilere dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Sosyal Medyada Tuzak: “Danaları Al, Sonra Hesaplaşırız”

Antakya’da hayvancılıkla ilgilenen Mustafa Başak ve oğlu Nuri Başak, sosyal medya üzerinden gördükleri iki tosun için ilan sahibine toplamda 200 bin TL gönderdiler. Dolandırıcı, “Kardeşim seni karşılayacak, fiyat konuşma, danaları beğendiysen al ve götür, sonra hesaplaşırız” diyerek bu işlemi gerçekleştirdi. Tosunları araca yükleyen Başak, ödemeyi yaptıktan sonra gerçek sahibi tarafından ödeme yapılmadığının bildirilmesi üzerine dolandırıldığını fark etti.

Dolandırıcılık Nasıl Gerçekleşti?

Nuri Başak, olayın gelişimini şöyle özetledi:

“Babamla yıllardır kurbanlık alım satımı yapıyoruz. Bayram öncesi biri sosyal medyadan ‘çok sıkıştım, 2 dana satıyorum’ diyerek babamı aradı. Videolar ve konum gönderdi, babam da danaları almaya gitti. Dolandırıcı, ‘fiyat konuşma, kardeşim seni karşılayacak’ dedi. Biz de danaları araca yükledik, ödeme sırasında dolandırıcı ‘parayı at’ dedi. Parayı gönderdik, ancak gerçek tosun sahibi paranın gelmediğini söyledi. Telefonlar kapanmış durumda ve aradığımızda hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Açıkçası ava giderken avlandık.”

Kurbanlık Fiyatları ve Maddi Kayıp

Tosunların gerçek değerinin 250 bin TL olduğunu ifade eden Başak, uygun fiyatın dolandırıcılığa kapılmalarında etkili olduğunu vurguladı:

“Biz para gönderdik ve şikayetçi olduk. Dolandırıcı çok sıkıştığını söylediği için ona inandık. Şu anda 200 bin TL zararımız var. Gaziantepli ve tüm vatandaşlara çağrıda bulunuyorum, kurbanlık alımında son derece dikkatli olun!”

Gazianteplilere Önemli Uyarı: Dolandırıcılara Kanmayın!

Gaziantep’te kurbanlık alacak vatandaşların sosyal medyada yer alan ilanlara karşı temkinli olmaları, hayvanları mutlaka yerinde görerek alım yapmaları ve fiyat pazarlığını bizzat gerçekleştirmeleri önerilmektedir. Dolandırıcılar, hem alıcı hem de satıcı tarafında örgütlenerek ödemeleri aldıktan sonra telefonları kapatma yoluna gidebiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu