GAZİANTEP'TE CHP’DE DEPREM, SEÇİLMİŞLERE DARBE, İL VE 9 İLÇE GÖREVDEN ALINDI...

CHP il teşkilatı ve 9 ilçe yönetim kurulu ile birlikte MYK kararı ile görevden alındı. Ama mücadele burada bitmeyecek gibi görünüyor. Seçilmiş il örgütü buna direnecek. Olağanüstü kongre kaçınılmaz gibi. İl Başkanı Hayri Sucu çok sert konuşuyor.

GAZİANTEP'TE CHP’DE DEPREM, SEÇİLMİŞLERE DARBE, İL VE 9 İLÇE GÖREVDEN ALINDI...

CHP’de Gaziantep’in il ve 9 ilçesindeki tüm yönetimler görevden alındı. CHP’nin bugün MYK’sından alınan karan başkanlara tebliğ fax ile tebliğ edildi. Görevden alma furyasının 25 ile sıçrayacağı ifade ediliyor. Ancak Antep, bu kararın altında kalacak gibi değil….

Bugün genel merkezde yapılan toplantıda Genel merkezin başta il yönetimi olmak üzere, merkez ve taşra ilçelerin başkan ve yönetim kurullarını görevden aldı. Partinin ilkelerine ve çalışma kurallarına aykırı hareket ettiği ileri sürülen karar il yönetim kurulu başkanı Hayri Sucu'ya iletildi.

“DEMOKRASİYE SAYGISI OLAN BUNU YAPMAZ”

Bu şok gelişme üzerine www.yurthaberleri.net’e görüşlerini açıklayan CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, demokrasi bilincine saygısı olan hiçbir parti yöneticisinin böyle bir tasarrufta bulunamayacağına dikkat çekerek, “10 Kasım’da kurucumuz, liderimiz Atatürk’ün anmaya hazırlanırken böyle bir karar bizi derinden yaraladı. Kongrelerde 3 kez seçim kazanmış bir il başkanıyım. Seçimle gelen seçimle gider. Artık CHP’de parti içi demokrasiden söz etmenin bir manası kalmamıştır. Bu saatten sonra hiç kimse CHP’de demokrasinin varlığından söz edemez. Biz tüzükten doğan haklarımızı kullanacağız. Tüzükte böyle bir hakkımız var. Corona tedavisi görüyorum. İlk işim imza toplayarak olağanüstü kongreye girmek olacak. Parti içi demokrasiyi, bu kararı kim aldı ise ona göstereceğiz” dedi.

YURTHABERLER.NET’E KİM NE AÇIKLADI?

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ise , kararı saygı ile karışladıklarını ve bir partili olarak, CHP’nin iktidar olması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceklerini söyledi. Atalamış, “en azından yarın ilçe yönetimi olarak Ata’mızı anacağız” dedi.

“YÖNETİMİ TOPLAYIP DEĞERLENDİRECEĞİZ”

CHP’nin “seçilmiş” Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, MYK’nın aksam üzeri aldığı kararın kendilerine Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzası ile tebliğ edildiğini, belirterek, “Yönetim Kurulumuzu toplayıp durumu müzakere edeceğiz Genel Merkez 1-2 ay Antep örgütlerini dinlendirecek gibi görünüyor. Kurunun yanında yaş da yandı diye düşünüyorum ama biz CHP ruhu ve siyasetini her ne olursa olsun devam ettireceğiz” dedi.

9.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR