Gaziantepli avukatların "Onur Nöbeti" başladı

Gaziantepli avukatlar Baro Başkanı Bektaş Şarklı'nın uğradığı saldırıya "Onur Nöbeti" ile cevap veriyor...Konuyla ilgili yasal işlem başlatılacak...

Gaziantepli avukatların "Onur Nöbeti" başladı

 

MAZLUM ÇETİNKAYA-Konuyla ilgili olarak Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Vekili Av. Melihşah Korkmaz, 'Çoklu Barolara' karşı Türkiye’den birçok Baro Başkanının Barolar ve hukuk adına Cuma günü başlattıkları yürüyüş bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından engellendiğine dikkat çekti.

"HUKUK DEVLET İLE BAĞDAŞMIYOR"

Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı'nın fiziksel saldırıya maruz kalmasının ne insan hakları, ne hukuk devleti ile bağdaşmadığını Kaydeden Av. Korkmaz, "Baro Başkanlarının eylemi haklı ve hukuka uygundur. Bunu engellemek bu engellemelerde şiddet kullanmak güya hukuk düzeni ile yönetilen ülkemize rejimin dayatmasıdır. Baro Başkanımıza yapılan saldırının sorumluları hakkında yasal işlem başlatılacaktır.Devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli olanlar Avukatların menfaatlerini neden korumazlar. Avukatlık Kanunu’nun TBB Başkanına yüklediği sorumlulukları hatırlatıyor ve kendisini bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu günden itibaren Gaziantep Barosu Merkez Binasında tarihe not düşmek adına Savunmaya ve savunmanın kutsallığına gölge düşüren bu müdahalenin son bulacağı güne kadar onurumuz olan cübbelerimizle onur nöbetine başladığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz"dedi.

                                                                                              

22.06.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR