Gaziantep Valiliği'nden Ali Babacan'a: Evrakta sahtecilikle ilgili suç duyurusu

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, bugün geçekleştirdiği basın toplantısında Gaziantep'le ilgili miting alanı eleştirisi Valilik tarafından suç duyurusu olarak geri döndü. Valilik, evrakta sahtecilik yapıldığı hususunda hukuki yollara baş

Gaziantep Valiliği'nden Ali Babacan'a: Evrakta sahtecilikle ilgili suç duyurusu

 

Konuyla ilgili olarak Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama aynen şu şekilde:

"Bazı sosyal medya platformları ve basın mecralarında bir siyasi partinin miting yapmak üzere Demokrasi Meydanı’nın tahsis edilmesini istediği ve kendilerine önce olumlu cevap verildiği, sonrasında değiştirilerek başka bir alanın tahsis edildiğine yönelik iddialara yer verilmiş ve bu haberler üzerine konuyla ilgili bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince açık yer toplantı alanları ve yürüyüş güzergahları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin, güzergahın geçeceği il ve ilçe belediye başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının görüşleri alınarak her yıl Ocak ayında Valiliğimiz tarafından belirlenmektedir. 2022 yılında 17.01.2022 tarih ve 47753 sayılı Olur ile açık yer toplanma alanı olarak Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alanı belirlenmiş ve Valiliğimiz Resmi Web Adresi’nde ilan edilmiştir.  

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin 29.04.2022 tarihinde yapmış olduğu bahse konu açık hava mitingi başvurusu da bu minvalde değerlendirilerek 05.05 2022 tarihinde kendilerine durumu açıklayan resmi cevabi yazı tebliğ edilmiştir. 05.05.2022 tarihinde Demokrasi ve Atılım Partisi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda miting yapılması istemi ile ilgili verilen Etkinlik Bildirimi Yazısına da talebin uygun bulunmadığına dair cevap verilmiştir. 10.05.2022 tarihinde bahse konu siyasi parti tekrar Şehitkamil İlçesi Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alanı’nda açık yer toplantısı yapmak üzere Etkinlik Bildirimi yazısı göndermiş ve istek 11.05.2022 tarihli Valilik Makam Olur’u ile uygun bulunmuştur.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı sadece seçim dönemlerinde siyasi parti başkanları tarafından kullanılmaktadır. İddialara konu edilen ve Onay verildiğine dair basına yansıyan belge fotoğrafları gerçeği yansıtmamakta olup, söz konusu belge fotoğrafları ile ilgili “Evrakta Sahtecilik”suçundan suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

11.05.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR