GAÜN İhraç Komisyonu, görevi işte böyle kötüye kullandı !

YÖK tarafından; görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açılan GAÜN İhraç Komisyonu, işte böyle keyfi ve kinci bir tutumla hareket ederek mağduriyetlere yol açtı.İşte bunun en bariz örneği...

GAÜN İhraç Komisyonu, görevi işte böyle kötüye kullandı !

MAZLUM ÇETİNKAYA/ Gaziantep Üniversitesi İhraç Komisyonu'nun, sahte rapor ile bir akademisyeni ihraç ettiği, ancak hukuk mücadelesi veren o akademisyenin görevine iade edildiği ortaya çıktı. 

İhraç Komisyonu bir akademisyen hakkında, "2013 yılından bu yana Bank Asya Hesabında artış var" şeklinde sahte bir rapor  üniversitesi ile ilişiğini kesti.

Oysa gerçek öyle değildi.

Akademisyenin 2013 yılında banka hesabında bulunan 9 lira 32 kuruş, 2016 yılına kadar hep aynı kaldı. Yıllar boyunca hesapta sadece 9 lira 32 kuruş bulundu ve hiç bir artış olmadı.

Üstelik akademisyen, İhraç Komisyonu'nun evrakta sahteciliğini belgeleyerek tekrar görevine iade oldu.

İşte bu belge bile GAÜN İhraç Komisyonu Başkanı Savaş Gürsoy ve üyelerin, ihraç işlemlerini hangi metodlarla (!) gerçekleştirdiğinin en önemli göstergesi olarak belge niteliği taşıyor.

DAHA ÖNCE DE YÖK SORUŞTURMA AÇMIŞ, GÜR İNKAR ETMİŞTİ...

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ve İhraç Komisyonu üyeleri hakkında, "görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik" iddiları ile soruşturma açtı.

Ali Gür, sosyal medya hesabında böyle bir soruşturma olmadığını iddia ederek yalan ve algı ile olayın üzerini kapatmak istedi ve yurthaberleri.net ile ilgili mahkemeden erişim engeli kararı aldırdı.

İşte, YÖK'ün bu kapsamda ele aldığı soruşturmaların genelinde bu tür  sahte belge üretilerek atılan akademisyenler için büyük önem taşıyor...

 

22.08.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR