FETÖ’den gözaltına alınan, etkin pişmanlıkla kurtuldu

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün güncel yapılanması ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan U.Ö, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı.
U.Ö, ifadesinde, 2017 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenim gördüğü sırada FETÖ üyeliğinden ceza aldığını ve yaklaşık 3,5 yıl cezaevinde yattığını belirtti. Tahliyesinin ardından memleketine dönen U.Ö, bir süre e-ticaret ile uğraşmaya başladığını ifade etti.
Bir süre sonra örgütten bir arkadaşıyla sosyal medya üzerinden irtibat kurduğunu aktaran U.Ö, kendisine yolcu otobüsüyle üzerinde Signal ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarının bulunduğu bir telefon gönderildiğini söyledi. Bu telefonla yapılan görüşmelerde ‘Sait’ adıyla hitap etmesi istendiğini ve kendisinin de bir kod adı kullanmak zorunda kaldığını anlattı. Sait aynı zamanda, grup toplantıları yapacağını ve toplantılara yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olacağını ifade etti.
– Araçların cam sileceğinde para transferi
U.Ö, paraların araçların cam sileceklerine bırakılan zarflardan alındığını itiraf etti. Sait’in, kendisini belirli yerlerde para almak üzere yönlendirdiğini ve bu süreçte telefonunu yanında taşımamasını istediğini belirtti. U.Ö, belirtilen yerlerden birinde 500 dolar bulduğunu kaydetti.
Bir süre sonra Gaziantep’te düzenli olarak para alımına devam ettiğini söyleyen U.Ö, “Artık sürekli Gaziantep ilinde olduğum için paraları iki yerden alıyordum.” ifadelerini kullandı. Paraların bıraktığı yerleri ve yöntemleri detaylandıran U.Ö, kendi aracının yanında belirli bir apartmana kadar olan süreci de anlattı.
– “Parayı alan ve parayı veren şahıslar birbirleriyle hiçbir şekilde karşılaştırılmıyor”
Örgütün güncel yapılanmasında öğrencilerle ilgilenenlere “mentör” denildiğini belirten U.Ö, öğrenci başına 5 bin lira para dağıtmaya başladığını söyledi. Kendisine gelen paraları, öğrencilere ulaşması amacıyla düzenli olarak bıraktığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilere yardım yapmak amacıyla farklı yöntemler kullandığını da açıkladı.
U.Ö, Sait tarafından gönderilen paraların kaynağını ve dağıtım yöntemlerini gizli tutmanın önemli olduğunu anlattı. Parayı bırakan ve alan kişilerin birbirleriyle hiçbir irtibatlarının olmadığını belirtti.
– Örgütün sözde “eyalet talebe mesulü”ymüş
U.Ö, örgütün güncel yapısı hakkında da bilgi verdi. Türkiye’yi kaça böldüklerine dair net bilgilerinin olmadığını, ancak Gaziantep’in ‘Büyükşehir’ olarak belirtildiğini aktardı. Kendi görevini ise ‘eyalet talebe mesulü’ olarak tanımladı ve Gaziantep’teki diğer ETM’lerle olan ilişkilerinin gizlilik içinde sürdüğünü bildirdi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 6, 7 ve 9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 47 ilde toplam 229 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 77’si tutuklanmıştı. Şüphelilerin, üniversite öğrencilerini yurt dışı kamplarına götürdükleri ve internet tabanlı çeşitli iletişim programları üzerinden örgütsel görüşmeler yaptıkları tespit edilmiştir.