Faruk Koç’tan Gaziantep’e Yeni Camii Hediyesi

Akkoç Mahallesi’nde inşa edilen Faruk Koç Cami’nin açılış töreni, tamamlanmasının ardından gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Kemal Çeber, caminin inşasının Sakaryalı iş insanı Faruk Koç tarafından yaptırıldığını açıkladı.
Yıkılan bir caminin yeniden inşa edilmesinin büyük bir hayır olduğunu vurgulayan Çeber, şehir adına Koç’a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise hayır işlerinin bir nasip olduğunu ifade ederek, “Genç kardeşimiz Faruk Bey’e bu anlamlı ibadethaneyi bölgemize kazandırdığı için müteşekkiriz.” şeklinde konuştu.
Faruk Koç, böyle bir hayra vesile olduğu için mutlu olduğunu belirtti.
Caminin yalnızca bir ibadethane değil, aynı zamanda dayanışma ve birlikteliğin simgesi olduğunu dile getiren Koç, şunları söyledi:
“Devletimiz, depremin ilk gününden itibaren bölgeyi yeniden ayağa kaldırma ve yaşanabilir hale getirme çabası içerisindedir. Biz de bu çabalara katkıda bulunmak amacıyla harekete geçtik. Gaziantep’teki yeniden inşa edilen cami, toplumun birlik ruhunu ve dayanışma gücünü bir kez daha ortaya koymuş oldu. Rabbim herkese böyle bir hizmet yapmayı nasip etsin.”
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzaladığı takdir belgeli özel bir tablonun Koç’a takdim edilmesi ile tören devam etti.
Cami, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın okuduğu duanın ardından yeniden ibadete açıldı.