Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılığa Operasyon: 11 Gözaltı!

Çorum İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan kişilere yönelik yaklaşık bir aylık bir operasyon gerçekleştirdi. Teknik takip sonucunda çete olarak hareket eden şahısların, evlenmek isteyen vatandaşları tuzağa düşürüp sonrasında dolandırdıkları belirlendi.
Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Osmancık Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 19 Haziran’da Çorum merkezli olarak Adıyaman ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, örgüt lideri M.A. da dahil olmak üzere toplam 11 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda, suçtan elde edildiği değerlendirilen 5 adet Cumhuriyet altını, 3 adet bilezik, 18 bin 600 TL nakit para ve 14 adet dijital materyal bulundu.
Operasyon sonucunda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, bir kişinin firar ettiği ve onun yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Gözaltına alınan 10 şüpheli, işlemlerinin ardından Osmancık Adliyesi’ne sevk edildi. Aralarında suç örgütü lideri M.A.’nın da bulunduğu 4 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.