‘DEVLET MAĞDUR ETTİĞİ İNSANLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ’’

CHP’li Ali Peri, devletin mağdur ettiği insanlardan bir an önce özür dilemesi gerektiğini söyledi.

‘DEVLET MAĞDUR ETTİĞİ İNSANLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ’’

Peri, Devletin bugüne kadar çözüm bulamadığı ve mağdur ettiği insanlardan özür dilemesi gerektiğini belirterek ‘’12 Eylül döneminde sağcı, solcu demeden darağacına çekilip ölen çocukların ailelerinden özür dileyerek ve helallik istemesi gerekmez mi ‘’diye sordu.
DEVLET NEDEN TEDBİR ALMADI ?
Helalleşmenin toplumun ihtiyacının olduğunu belirten Ali Peri ‘’Gaziantep'te, geçmişte ülkücü gençliğinin önde gelen isimlerinden ve temsilcilerinden Mehmet Çapar evine giderken akşam saatlerinde katledildi. O zamanki MHP'nin Genel Başkanı Alparslan Türkeş hem Mehmet Çapar'ın yakını hem de arkadaşı ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı idi. Mehmet Çapar’ı koruyamazlar mıydı?. Daha sonra Mehmet Çapar ve Op.Dr Rauf Yılmazer ilgili tedbirler alıp olayı çözemezler miydi? Biz diyoruz ki 50 yıl sonra bu olayın üstüne gitmenin bir anlamı kalmadı. Peki, o günkü iktidar da bulunanlar özellikle iktidar ortağı olan MHP'nin, Merhum Çapar’ın ailesinden yakınlarından dostlarından, sevenlerinden bir özür dileyip helallik istemesi gerekmez mi? Aynı şekilde Uğur Mumcu, Gün Sazak, Abdi İpekçi ve Op.Dr. Rauf Yılmazer gibi insanlar katledilirken devlet neden tedbir almadı ? İstihbarat, bunların korunması gerektiğini bilmiyor muydu?’’ dedi.
ÖZÜR DİLENMESİ GEREKMEZ Mİ?
Peri ‘’Kahramanmaraş, Sivas ve Çorum olaylarının da halen çözülmediğini sözlerine ekleyerek,”Bu olaylar meydana gelmeden önce neden tedbir alınmadı? Şimdi o yetkililerin çıkıp ta olaylarda hayatını kaybeden insanların ailelerinden, dostlarından, sevdiklerinden bir özür dileyip helallik istemesi gerekmez mi? Mesela, 15 Temmuz Darbe Girişimi olaylarında Kışladaki askeri, isyan var deyip sokağa gönderen komutanlarıydı. Ve herkes bilir ki Askerlikte emir komuta zinciri vardır. İsyan çıktı ordu basıldı diye erleri uykularından kaldırdılar, ne suçu vardı bu askerlerin. Bu suçsuz günahsız erlerin ailelerinden özür dilemek gerekmez mi. Devlet bugüne kadar çözüm bulamadığı ve mağdur ettiği insanlardan özür dilemeli. 12 Eylül döneminde çocukların yaşlarını büyütüp sağcı, solcu demeden darağacına çekilerek ölen çocukların ailelerinden, tabi inancınız varsa özür dilemek ve helallik istemek gerekmez mi ?’’ diye sordu.

29.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR