CHP ADAYI REİS REİSOĞLU, DOLU DİZGİN GİDİYOR...

CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu:  Mülakat gidecek, liyakat gelecek

CHP ADAYI REİS REİSOĞLU, DOLU DİZGİN GİDİYOR...

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu, Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Zeytinli, Yağdöver, Kerer ve Elmalı mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu.

CHP'nin tarım politikalarını anlatan Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu, 14 Mayıs'tan sonra lüks yatlara değil çiftçilere indirimli mazot verileceğini, köylere ziraat mühendisi ve veteriner hekim görevlendirileceğini söyledi.

KAMUDA İŞE ALIMLARDA TORPİL SON BULACAK

Kırsal mahalleleri gezen Gaziantep Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu ve CHP heyetine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, en fazla hayat pahalılığından, işe alımlardaki torpilden, tarımsal girdilerin yüksekliğinden, işsizlikten ve geçim sıkıntısından dert yandılar. Seçmenleri dinleyen Milletvekili Adayı Reis Reisoğlu, 14 Mayıs'tan sonra Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması ile kamuda torpilin, mülakatın son bulacağını açıkladı. Reisoğlu, "Artık kamuda işe yerleştirmelerde adam kayırma, torpil olmayacak. Herkes eşit olacak. Milyonlarca kişi işsiz iken, bazı kişiler 4-5 yerden maaş alamayacak. Mülakat adı altında saçma sapan sorularla başarılı gençlerimizin kamuda işe girmelerinin önündeki bu engel kaldırılacak. Kısacası mülakat gidecek, liyakat gelecek" dedi.

TARIMI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ

AKP döneminde tarımın bitirildiğini, köylerin boşaldığını, gençlerin köylerde kalmak istemediğini vurgulayan Reisoğlu, tarımı yeniden ayağa kaldıracak eylem planının hazır olduğunu söyledi. Reisoğlu, "Tarım çok önemli. Çünkü üretmezseniz tükenirsiniz. Hedefimiz tarımda yeniden kendi kendine yeten bir ülke haline gelmektir. Bunun için de tarıma Cumhuriyet tarihinin en büyük destekleri verilecek. Üretim maliyetlerini düşürmek için çiftçimize mazot, gübre ve tohum desteği verilecek. Bu hükümet ne yapıyor? Lüks yatlara ucuz mazot veriyor. Biz o mazotu çiftçimize vereceğiz. Bunun yanında köylerimize ziraat mühendisi ve veteriner hekim görevlendireceğiz. Böylece bilinçli ve bilimsel tarımın önü açılacak. Üretim artacak. Ayrıca taban fiyat uygulamasını getireceğiz. Yani çiftçimiz bir ürünü ekmeden önce gelecek yıl fiyatının ne olacağını bilecek" dedi.

EMEKLİYE 15 BİN LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ

Türkiye'nin yaşadığı sorunların mevcut hükümetin eseri olduğunu savunan Reisoğlu, şöyle devam etti: "Bugün sadece tarımda değil, her alanda sorun yaşıyoruz. Sağlıkta, eğitimde, ekonomide, dış politikada her alanda ülkeye çok puan kaybettirdiler. Emeklilerimizin hali perişan. Emekli maaşını artırıyorsun ama alım gücü düştüğü için hiçbir anlamı kalmıyor. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu  emeklilerin sorunlarını çok önemsiyor. Bu nedenle de her bayramda bir asgari ücret kadar ikramiye verecek. Üstelik önümüzdeki Kurban Bayramında geçmiş bayramın farkını da verecek. Böylece emeklilerimiz önümüzdeki bayramda 15 bin lira bayram ikramiyesi alacak."

Kırsam mahallelerde yaşayan vatandaşlar Reis Reisoğlu'na, depremde yıkılan ve zarar gören evlerin durumunu da sordu. Reisoğlu, "Bizim sözümüz var. Bay Kemal'in sözü var. Depremde evi yıkılan ya da kullanılmaz hale gelenlerin evi ücretsiz olarak yapılarak, hak sahibine teslim edilecek" şeklinde açıklamada bulundu.

1.05.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR