Bu kampanya desteklenir

Adalet Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde cezaevi kütüphanelerine kitap bağışı kampanyası başlatıldı.

Bu kampanya desteklenir

 


Gaziantep Adalet Sarayı girişi, Demokrasi Meydanı ve Gaziantep Üniversitesi olmak üzere toplam üç ayrı yerde kurulan kitap bağışı standı 16 Haziran tarihine açık olacak ve  kampanyasüresince görevlendirilen 2 Ceza İnfaz Kurumu personeli, 08.30-19.00 saatleri arasında bağış kitap kabul edecek.

BAĞIŞLANAN KİTAPLAR İNCELENECEK 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber yürütülecek kampanyada, Gaziantep
Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde bulunacak.
Başsavcılık tarafından kitap kampanyasında toplanan kitaplar inceleme için Yayın Seçme Komisyonu'na teslim edilecek. Komisyon tarafından yapılacak inceleme sonrasında ceza infazkurumu kütüphanelerine gönderilmesinde sakınca bulunmayan kitaplar, ilgili birimlereiletilecek.Adliyede düzenlenen törende konuşan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, “Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’ün öncülüğünde yürütülen, Ceza İnfazKurumlarımızın kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyasının tanıtım toplantısını gerçekleştirdik, ilk bağışları Adalet Komisyonu Başkanımız, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekillerimiz ve il kültür ve turizm müdürümüz ile birlikte yaptık. Bu projeyi önemsiyoruz ve cezaevlerinde bulunan kütüphanelere kitap bağışlayarak katkıda bulunmak istiyoruz. Amacımız kütüphanelerin kitap kapasitesini artırarak, infaz kurumlarındaki hükümlülerin bu kütüphanelere ulaşıp ıslah çalışmalarına katkıda bulunmaktır. Herkesi bağışta bulunmaya davet ediyorum ayrıca bağışta bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

1.06.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR