BU BİR HAFIZA TAZELEME HABERİDİR : TARİH 11 ARALIK 2017

Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Aralık 2017 tarihinde birleşiminde kentteki pahalılığı ele almış ve Başkan Fatma Şahin, bir "Pahalılık Çalıştayı yapalım" demişti. CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Sucu bunun takipçisi olacaklarını belirtmişti. 5 yı

BU BİR HAFIZA TAZELEME HABERİDİR : TARİH 11 ARALIK 2017

 

Sizleri 11 Aralık 2017 tarihinde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Birleşimine götürüyoruz. Bakın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bundan 5 yıl önce neler söylemiş:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin gastronomi şehri olduktan sonra pahalandı yönündeki algının doğru olmadığını söyledi.  Şahin, "Birşeyleri yaparken yorumlamaları iyi yapmamız gerek. Geçen hafta kültür turizm il müdürümüzden Gaziantep'e gelişlerle ilgili rakamlar aldım. Gastronomi şehri olmamız, gastronomi turizmi, müzeler şehri olmamız konusunda yapılan kampanya yalnızça bizim kampanyamız değil şehrin kampanyasıy. Özellikle geçen yıl yaşanan olaylardan dolayı çok büyük sorunlar yaşandı. Bunun üzerine pozitif gündem olsun ve neden Gaziantep'e gelinmesi gerektiğiyle ilgili 'şimdi Gaziantep zamanı, Gaziantep'i keşfedin, her mevsim Gaziantep gibi sloganlarla pozitif gündem oluşturduk. Rakamlar bu sene buna yansıdı. Yıl sonuna kadar zaten 1 milyon hedefimiz vardı. 1 milyon turiste ulaşıyoruz. Şuana kadar yataklı ve günlük gelenlerle birlikte 750 bin kişiye ulaşılmış durumda. Bu önemli bir sayı, geçen yıla görede yüzde 40 yükselme var. Hem yerli, hem yabancı turistte artış var. Bu kampanyayı devam ettirmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

PAHALILIK ÇALIŞTAY YAPALIM

Bu kampanyaların zaman zaman yan etkilerinin olabileceğine değinen Şahin şunları söyledi:"Büyükşehir belediyesi olarak, hukuki olarak, yasal düzenlenmelerle bizim görev alanımız neyse ilçe belediyelerimizle senfonize olacak şekilde denetimlerimizi çoğaltalım. Eğer hakikaten burada birileri bir haksız kazanç sağlıyor veya şehrin kendi eşdeğer durumundakine göre daha pahalı olmasını sağlayacak bir çıkar peşindeyse buna müsaade edemeyiz. Bu konuda biz aynı kanaatteyiz. Gerekli tüm denetimlere güçlü bir şekilde devam ederiz. Ayrıca bütün sektör temsilcilerimizle, oda başkanlarımızla sizde gelin bir çalıştay yapalım. Bizim bir iddiamız var gastronomide dünyanın 8. mutfağıyız. Bu bizim için önemli bir fırsat ve istihdam konusu. Eğer birileri bunu yanlış şekilde kullanırsa buna müsaade etmeme üzerine nasıl yön ve yöntem kullanacağız sektör temsilcileriyle konuşalım"

YORUMU SİZ DEĞERLİ OKURLARIMIZA BIRAKIYORUZ..

Kaynak: Gaziantep-27 Gazetesi

 

16.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR