Bayram Trafiğinde Dikkatsizlik, Kazalar Artıyor!

Bayram dönemi, artan trafik yoğunluğu, dikkatsizlik ve kontrol kaybı gibi etmenlerin bir araya gelmesiyle pek çok kazaya sebep oldu.
Kritik Noktalarda Peş Peşe Kazalar
Şahinbey ilçesine bağlı Gümüştekin Mahallesi’nde, 14011 nolu sokakta gerçekleşen bir kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.
Şehitkamil ilçesi Sanayi Mahallesi’nde, 60191 nolu sokakta bir sürücü kalp krizi geçirdi ve otomobili bir ağaca çarptı. Bu kaza sonucu sürücü ağır yaralandı.
Aynı mahallede Halkbank önünde meydana gelen iki araç arasındaki çarpışma sonucunda ise 4 kişi yaralandı.
İslahiye ilçesinin Türkbahçe Mahallesi’nde 13 yaşındaki bir çocuğun kullandığı motosiklet devrildi ve çocuk ağır yaralandı.
Nizip-Birecik karayolunda bir araç devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.
Nurdağı-Gaziantep Otobanı’nda, Şatırhüyük Mevkii’nde iki aracın çarpıştığı kaza sonucu 3 kişi yaralandı. Bir yaralı, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
İslahiye ilçesinde Fevzipaşa Mahallesi’nde de iki aracın çarpıştığı başka bir kazada 3 kişi yaralandı.
Yetkililer Uyarıyor: “Dikkat, Hız ve Yoğunluk Bayramı Zehre Dönüştürmesin!”
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, bayram süresince trafik denetimlerini artırdı. Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde aşırı hız, hatalı sollama ve ehliyetsiz sürücüler nedeniyle kazaların sıklaştığını bildirdi.
“Bayramda sevdiklerinize ulaşmaya çalışırken, canınızdan olmayın!” uyarısında bulunan trafik ekipleri, vatandaşları emniyet kemeri takmaları, hız sınırlarına uymaları ve dikkatli olmaları yönünde bilgilendirdi.
Gaziantep’te bayramın ilk gününde meydana gelen kazalar, tatil coşkusunu olumsuz etkiledi. Hastanelerde tedavi gören yaralıların bazıları yoğun bakımda bulunan hastalar arasında yer alıyor. Trafik kazalarına karşı alınan önlemler devam ediyor.