Başsavcılıktan Cihangir İslam'a re'sen soruşturma

TCK 301'den "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan Cihangir İslam'a re'sen soruşturma

 

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam hakkında Twitter paylaşımları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TCK 301'den "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

Milletvekili Cihangir İslam’ın KHK’yle ihraç edilenler hakkında Meclis kürsüsünden yaptığı ve sosyal medya hesabından da paylaştığı konuşma, yargıyı harekete geçirdi. 27. Dönem Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam hakkında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla AnkaraCumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesi uyarınca yürütülecek.

NE DEMİŞTİ?

İslam, TBMM’nin 31 Ekim 2018 günkü 12. birleşiminde yaptığı konuşmada, iktidarın KHK’lileri sivil ölü haline getirdiğini, şimdi de üzerlerine beton dökmek istediğini söylemişti.

İslam konuşmasında, AK Parti’nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı’da HDP’den, referandum sürecinde CHP’den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğundan dolayı MHP ile yan yana durduğunu belirterek, “Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah’a değil, en çok aldatıldım diyen âciz bir kula kulluk ediyorsunuz… Beddua alıyorsunuz. ‘Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin’ diyor insanlar size” açıklamasında bulunmuştu.

AK Parti sıralarından gelen protestolar üzerine yeniden kürsüye gelen İslam “Siz gidin bu uyarıları ‘ananı da al git’ diyene yapın. ‘O, ne derse o.’ diyorsunuz, bundan vazgeçin. Benim gibi, sizin gibi, buradaki arkadaşlar gibi, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz, en çok aldanana kulluk ediyorsunuz; Allah’a kulluk etmiyorsunuz, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz” yanıtını vermişti.
(DUVAR)

2.11.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR