'Aziz Nesinlik Olay' ödülü Gaziantep'teki hangi olay ile kime verildi?

Bazen deriz ya "İşte tam Aziz Nesinlik bir olay" işte bu Nesin yayınevi tarafından ödülleştirildi. Aziz Nesinlik Olay ödülünü bakın kime rağmen, kim aldı. İbretlik bir haber...

'Aziz Nesinlik Olay' ödülü Gaziantep'teki hangi olay ile kime verildi?

 

Nesin Yayınevi, “Aziz Nesinlik Olay” ödülünü, DİSK/Tekstil yönetimi tarafından Antep Bölge Temsilciliği görevinden alınan Mehmet Türkmen’e verdi.

Nesin Yayınevi, “Aziz Nesinlik Olay” ödülünü, DİSK/Tekstil yönetimi tarafından Antep Bölge Temsilciliği görevinden alınan Mehmet Türkmen’e verdi. Nesin Yayınevi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Bu sene ödülümüzü Aziz Nesin'in Büyük Grev öyküsüyle benzerlik gösteren trajik bir olayın öznesine, sayın Mehmet Türkmen'e veriyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu cümlenin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki üstadın hikâyeleri hâlâ çok güncel, bu ibareye neredeyse her gün Twitter'da, gazete manşetlerinde denk geliyoruz. Zübük'ü bir sıfat olarak kullanıyoruz. Trajikomik olaylar karşısında, çürümüş ilişkilerin açığa çıktığı durumlarda, toplumsal yozlaşmanın bireylerin hayatına sirayet ettiği her durumda aynı cümleyi kuruyoruz. "Tam Aziz Nesinlik olay!" Aziz Nesin'in 106. yaş gününde, gelenekselleştirmek istediğimiz bir ödül yarışması başlatmaya karar verdik. Aziz Nesinlik Olay ödülümüzün sahibine, Aziz Nesin'in tüm öykülerini hediye edeceğiz. Bu sene ödülümüzü Aziz Nesin'in Büyük Grev öyküsüyle benzerlik gösteren trajik bir olayın öznesine, Sayın Mehmet Türkmen'e veriyoruz.”

Mehmet Türkmen ise sosyal medya hesabında ödülü, "Sendikalı olduğu için işten atılan ‘işçilerin haklarını savunduğu için sendikadan atılan adam..’ :)" ifadesi ile ironik bir biçimde kamuoyu ile paylaştı.

 

 

24.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR