ASKERİN 300 LİRALIK MAAŞINA EL KOYDULAR…

Sivil hayatta iken yapılan GBT sorgulamaları sonucu uygulanan 11 bin liralık idari para cezası nedeniyle 300 liralık er maaşına el konuldu. Gece fırınında çalışan Antepli askere, sokağa çıkma yasaklarını ihlal ettiği gerekçesi ile bu cezalar uygulanmış…

ASKERİN 300 LİRALIK MAAŞINA  EL KOYDULAR…

 

ÖZEL HABER/ MURAT GÜREŞ

 Gaziantep’ten, 3 ay önce vatani görevini yapmak için  Siirt’e askere giden 20 yaşındaki Murat Kazık’ın, sivil hayatta iken yapılan GBT sorgulamaları sonucu uygulanan 11 bin liralık idari para cezası nedeniyle birliğinde adına açılan Ziraat Bankası'ndaki hesabına yatan 300 liralık er maaşına el konuldu. Gece simit fırınında çalışan asker, sokağa çıkma yasaklarını ihlal ettiği gerekçesi ile bu cezalar uygulanmış…

GECE ÇALIŞAN BİR FIRIN İŞÇİSİ

Gaziantep’te bir simit fırınında çalışan Murat Kazık, işyeri gece açıldığı için sokağa çıkma yasaklarında mesai yapmak zorunda kaldı. Gerek simit fırınına giderken gerekse dağıtım yaparken, kolluk tarafından beş kez GBT sorgulaması yapılan genç işçi, 3 ay önce askere gitti. Ancak, arkasından baba evine sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesi ile 11 bin lira tutarında idari para cezası tebliğ edildi. Kahvecilik yapan  ve İçişleri Bakanlığı Genelgesi uyarınca 10 aydır işyeri kapalı olduğundan çalışmayan asker babası Abdullah Kazık bu duruma isyan etti.

GBT BAHANESİ PARA CEZASINA DÖNÜŞMÜŞ

Çocuğunun yaklaşık 3 ay önce vatani görevini tamamlamak için  Siirt Merkez Orduevi’nde askerliğini yapmaya başladığını belirten baba Abdullah Kazık, “Oğlum Murat, simit fırınında çalışıyordu. Dolayısı ile işi gece başlıyordu. Simitlerin üretilmesi ve dağıtılması gece yarısına doğru oluyor. Oğlum mesaisini yaparken beş kez kolluk tarafından durdurularak GBT sorgulaması yapılmış. İşçi olduğu anlaşılıp bir sorun çıkmayınca bırakılmış. Ancak askere gittikten sonra eve yağmur gibi ceza tutanağı gelmeye başladı. E-devletine girip kontrol ettiğimde 5 adet sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile uygulanmış para cezası var. Şu ana kadara bize üç tanesi tebliğ edildi. Bunların toplamı 11 bin lirayı aşıyor” diye konuştu.

“ASKER OĞLUMUN JİLET ALACAK PARASI YOK”

Gaziantep’in Hoşgör semtinde kahvehane işleten asker babası Abdullah Kazık, pandemi dolayısı ile alınan önlemler kapsamında iş yerinin 10 aydır kapalı olduğuna dikkat çekerek, “Zaten evimi zor şartlar altında idare ediyorum. Kahvem aylardır kapalı. Asker oğluma bu yoklukta iki kez 150 ve 100 TL harçlık  gönderdim hesabındaki bloke nedeniyle bunlara da el konulmuş. Bu çocuğun ne bir jilet ne botunu boyamak için ayakkabı boyası alacak parası dahi yok. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Vatani görevindeki bir gence bu yapılmamalı diye düşünüyorum. Cezalara itiraz ettik. Dilekçemize verilecek cevabı bekliyoruz” dedi.

27.01.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR