GÜNCEL

Gaziantep’te Kiralık Konut Sorunu Büyüyor!

Son dönemde Gaziantep’te kiralık konut bulmak giderek zor bir hale geliyor. Türkiye genelindeki eğilimler doğrultusunda, şehirde ev sahipleri kiralama işlemleri yerine satış yapmayı daha güvenilir buluyor. Özellikle son bir yıl içerisinde kiralık ilan sayısında belirgin bir azalma görüldü, bu da konut piyasasında hareketliliğin tersine döndüğünü gösteriyor.

Uzmanlar, bu değişimin arkasındaki en büyük nedenlerden birinin kiracı ile ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar olduğunu kaydediyor. Kira artışlarına bağlı yaşanan gerilim, uzun sürebilen tahliye davaları ve sıkça kiracı lehine sonuçlanan hukuki süreçler, ev sahiplerini alternatif çözümler aramaya yöneltiyor.

Gaziantepli ev sahipleri, tahliye davalarının genellikle 18 ila 24 ay sürdüğünü ve çoğu kez kira tespit davalarının kendileri için olumsuz sonuçlandığını ifade ediyor. Bu durum, gayrimenkul sahiplerinin risk algısını artırarak kiralama motivasyonunu azaltıyor.

Kiralık Arayanlar Zorlanıyor

Kiralık ev arayan Gaziantepliler, mevcut durumu oldukça sorunlu buluyor. Artan talebe karşın düşen arz, kira fiyatlarını yükseltirken, uygun fiyatlı ev bulmak her gün daha da zorlaşıyor. Üniversite öğrencileri, yeni evlenecek çiftler ve şehir dışından gelenler, bu konut sıkışıklığını daha yoğun bir şekilde hissediyor.

Uzmanlar, sorunun çözümü için yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor. Hem kiracıları hem de ev sahiplerini koruyacak, hızlı ve dengeli bir hukuk sisteminin oluşturulmadığı sürece, kiralık piyasa istikrarının sağlanamayacağı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu