AB siyasi işler müsteşarı Celal Doğan'ı sordu

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincet Guillaume Poupeau, Celal Doğan’ın neden DSP’den aday olduğunu sordu.

AB siyasi işler müsteşarı Celal Doğan'ı sordu

 

HDP Gaziantep İl Örgütünü ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincet Guillaume Poupeau 93 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in sağlık durumunu, HDP’nin yürüttüğü siyasal çalışmaları ve Celal Doğan’ın neden DSP’den aday olduğunu sordu.

GENEL VE YEREL SİYASETİ KONUŞULDU

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, HDP Gaziantep İl Örgütünü ziyaret ederek genelde Türkiye’de yaklaşan  31 Mart yerel seçimleri çalışmaları ve özeldi ise bölgede ve Gaziantep’teki  siyasal gündeme ilişkin bilgi aldı. AB heyetini, HDP Gaziantep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç ve HDP’li diğer yöneticiler karşıladı.

CELAL DOĞAN NEDEN DSP ADAYI?

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Eş Başkan Kılıç, daha önce  uzun yıllar CHP’nin belediye başkanı olan, ardından HDP ‘den milletvekili olan Celal Doğan’ın neden, DSP’den aday olduğunu soran Poupeau’ya, “Bu partiler üstü bir durumdur. Celal Doğan, Gaziantep halkından gelen talepler doğrultusuna aday oldu” dediğini aktardı.

 

“SİYASİ FAALİYET YÜRÜTEBİLİYORMUSUNUZ  

LEYLA GÜVEN’İN SAĞLIK DURUMU NASIL?”

Poupeau’nun, kendisine, “Siyasi faaliyetlerinizi yürütebiliyor musunuz, Leyla Güven’in sağlık durumu nasıl ?’ sorularını yönelttiğini ifade eden  Kılıç, siyasal çalışmaları yürütürken karşılaştıkları sorunları Poupeau’ya aktardığını söyledi. Öcalan’a uygulanan tecride karşı açlık grevine başlayan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini heyete aktardığını dile getiren Kılıç, AB’nin bu konuda bir an evvel harekete geçmesi gerektiğine işaret edildiğini belirtti.

8.02.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR