863 POLİS İLE NARKO ŞAHİN-27 OPERASYONU

Gaziantep polisi 5 mahallede helikopter, drone, detektör köpekler ile narkotik ve asayiş uygulaması yaptı...

863 POLİS İLE NARKO ŞAHİN-27 OPERASYONU

Narkotik-asayiş olayları başta olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi ve sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik 863 polisin katılımı ve helikopter, drone, detektör köpeklerinin desteğiyle Narko Şahin-27  operasyonu yapıldı. 5 mahallede eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda çok miktarda uyuşturucu ve  ele geçirildi, 23 kişi gözaltına alındı.

HUZUR VE ASAYİŞ İÇİN

Gaziantep polisinin; Karşıyaka, Mithatpaşa, Yunusemre, Hacıbaba ve Dülükbaba mahallelerinde huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, vatandaşların, gençlerin ve çocukların daha sağlıklı bir çevrede yaşaması ve uyuşturucu bulunan ortamlardan korunması, başta Narkotik-Asayiş olayları olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi ve sokak satıcılarına (torbacı) yönelik operasyon yapıldı.

ÇOK SIKI ARAMA YAPILDI

 863 personelin katılımı ve helikopter, drone, detektör köpeklerinin desteği ile  yol kapaması yapılarak umuma açık yerlerde, sokakların tamamının girişlerinde, araçlarda, şahısların üzerinde ve daha önceden belirlenen ikametlerde arama yapılarak Narko Şahin - 27 uygulaması geç saatlere kadar devam etti.

3 BİN 700 GBT’YE BAKILDI

Gerçekleştirilen uygulamada 27 ikamet, 892 araç ve 3 bin 707 şahıs üzerinde arama yapıldı, 47 araca idari para cezası uygulandı, 23 araç trafikten men edildi.

 

Ayrıca, yapılan operasyon ve aramalarda;

- 2 Kilo 280 gram esrar,

- 1 Kilo 368 gram metamfetamin (ateş – buz),

- 620 gram sentetik kannabinoid (bonzai),

- 370 gram eroin,

- 222 adet ecstasy hap,

- 134 adet captagon hap,

- 2 adet hassas terazi,

- 5 adet tabanca ve 2 adet pompalı tüfek ele geçirilmiştir.

‘Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak’ suçlarından 23 şahıs gözaltına alındı.

11.11.2020 (Haber Merkezi)