EKONOMİ

GastroAntep Festivali: Kültür ve Lezzet Şöleni Başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği GastroAntep Kültür Yolu Festivali, 13-21 Eylül tarihlerinde Gaziantep’in tarihi sokakları, meydanları ve kültür merkezlerinde düzenlenecek.

Kültür, Sanat ve Gastronomi Buluşması

Festival, Gaziantep’in eşsiz mutfağını, tarihi değerlerini ve sanatsal zenginliklerini sergileyen zengin bir programla misafirlerini ağırlayacak. Konserler, sergiler, söyleşiler ve atölyeler, festivale damgasını vuracak etkinlikler arasında yer alacak. Yöresel lezzetlerin tanıtımıyla gastronomi turizmine büyük katkılar sağlaması beklenen bu organizasyon, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecek.

Başkan Fatma Şahin’den Festival Hakkında Bilgilendirme

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalle ilgili yaptığı değerlendirmede, “GastroAntep Kültür Yolu Festivali, şehrimizin dünyaya açılan en önemli penceresidir. Bu yıl da özel etkinlikler ve zengin içeriklerle Gaziantep’i kültür, sanat ve lezzet ile buluşturacağız” dedi.

Şehrin Kültürel Zenginliği ve Turizme Katkıları

2025 takviminde yer alacak festival, Gaziantep’in kültürel mirasını vurgulamayı ve gastronomi alanındaki uluslararası itibarını artırmayı hedefliyor. Festivalin detaylı programı, önümüzdeki haftalarda kamuoyuyla paylaşılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu