Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda Ziyaretçi Rekoru Kırılıyor!

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olarak bilinirken, Avrupa’nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi unvanına da sahiptir. Ocak ayından itibaren parkı toplamda 2,5 milyon kişi ziyaret etti.
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, bu yıl ziyaretçi sayısıyla rekor kırmaya devam ediyor. Geçen yıl 5 milyonu aşkın kişinin gezdiği parkı, 2025 yılının ilk dört ayında 2,5 milyon ziyaretçi ziyaret etti. Havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerin tercihleri arasında Gaziantep Doğal Yaşam Parkı öncelikli yerini aldı.
Günlük ortalama 22 bin ziyaretçi ağırlayan park, toplamda 380 türden 8 binin üzerinde hayvana ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, yeni açılan Tropikal Koi Parkı da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Bu yıl da yılsonuna kadar 5 milyonu aşkın kişinin parkı ziyaret etmesi bekleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, bu yıl ocak ayından itibaren 2,5 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını aktardı.
Özsöyler, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın kentin önemli bir turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Parkımız, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük doğal yaşam parkı olma özelliğine sahiptir. Günde yaklaşık 22 bin kişi parkımızı ziyaret ediyor. Özellikle çevre illerden yoğun ziyaretçilerimiz var. Ziyaretçilerimiz gördükleri hayvanları yakından görme fırsatı bulmakta ve bu onlara büyük bir mutluluk vermektedir. Ayrıca, yeni açılan Tropikal Koi Parkı, ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çekiyor. Ziyaretçilerimiz burada dolu dolu bir gün geçiriyor” şeklinde konuştu.
Hafta sonu ailesiyle birlikte parka gelen vatandaşlardan Süleyman Özaslan, “Burada değişik hayvanları gördük. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i tebrik ediyorum. Bir memleket için gerçekten hayvanat bahçesine sahip olmak oldukça güzel” dedi.
Havanın sıcak olması nedeniyle parka geldiklerini belirten Muhittin Çelik, burada birçok hayvanı görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı çok beğenen Mehmet Şimşek ise “Hep filmlerde ve kitaplarda gördüğüm hayvanları burada canlı olarak görmek çok güzel. Özellikle maymunlar ilgimi çekti” ifadelerini kullandı.