SİYASET

Kuraklık Çiftçiyi Vurdu, Acil Destek Bekleniyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, kuraklık sebebiyle yaşanan verim kaybı ve üretimdeki çöküşü Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Öztürkmen, acil müdahale planı talep ederek hükümete “çiftçinin sesi olun” mesajını verdi.

Ekinler Boy Atamadı, Hasat Hayal Oldu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mevsiminde yağmurların yağmaması, Gaziantep’teki tarım arazilerini olumsuz etkiledi. Arpa, buğday ve mercimek tarlalarında mahsullerin boyu 15 santimetreyi geçmemekte; pek çok alanda başak dahi tutmayan ürünler, hayvanlar için otlatma alanı olarak kullanılmaya başlandı. Hasat dönemine günler kala meydana gelen ürün kaybının boyutları daha da belirginleşti.

Zirai Don, Yaraya Tuz Bastı

Öztürkmen, bir hafta önce yaşanan zirai don olayının, zaten zorlu şartlarla mücadele eden çiftçilere ek bir darbe vurduğunu ifade etti.

“Mazotu, gübreyi, ilacı borçla alan çiftçimiz ne yapacak? Ürünü yok, parası yok. Kuraklık, artık doğal afet seviyesinde kabul edilip buna uygun bir destek planı uygulanmalı,” dedi.

Meclis’te Talepler Net: Faizsiz Erteleme, Zirai Destek

Öztürkmen, Meclis’teki konuşmasında şu taleplerini dile getirdi:

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin kredi borçları faizsiz ertelensin.

Zarar gören çiftçilere nakdi zirai destek sağlansın.

Tarım ve hayvancılık yapan üreticilere yönelik acil yardım paketi açıklansın.

Gaziantep başta olmak üzere bölgede birçok üreticinin kuraklığa karşı savunmasız olduğunu vurgulayan Öztürkmen, “Tarım çöküyorsa, ekonomi de çöküyor. Bugün susarsak, yarın soframız boş kalır” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Bu çağrının ardından gözler, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelecek olan adımlarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu