GÜNCEL

İftar Öncesi Trafikte Yoğunluk ve Gerilim Artıyor

İftar Öncesi Trafik Sorunları

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruçlu sürücüler, iftar saatine yetişebilme amacıyla yolları dolduruyor. Bu durum, birçok noktada trafik sıkışıklığına yol açıyor. Sabah saatlerindeki iş trafiği ile akşam iftar saatinin yoğunluklarının birleşmesi, şehir genelinde büyük bir trafik yoğunluğu oluşturuyor.

Trafikte Artan Stres

Gaziantep’te yoğun trafikte sabırsızlık ve stres nedeniyle zaman zaman kargaşa ve yol verme tartışmaları meydana geliyor. Trafik uzmanları, sürücülerin sakin kalmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini vurgulayarak, kazaların ve tartışmaların önüne geçilmesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Yetkililerden Öneriler

Yoğun trafikte yaşanan sıkıntılara çözüm olarak alternatif yolların kullanılmasının ve mümkünse toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin önemine dikkat çekiliyor. Ayrıca, trafik polislerinin kritik noktalarda görev alarak trafiği düzenlemeye çalıştığı bildirildi.

Oruçlu sürücülerin daha sabırlı ve dikkatli olmaları açısından sürekli uyarılarda bulunuluyor. Ramazan ayı boyunca devam etmesi beklenen yoğun trafiğe karşı, vatandaşların daha bilinçli ve hoşgörülü bir şekilde hareket etmeleri gerektiği de yetkililer tarafından dile getiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu