“Gaziantep Şehir Hastanesi, 2.5 Milyon Hastaya Hizmet Verdi”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sağlık alanında önemli bir merkez olan Gaziantep Şehir Hastanesi, geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 2,5 milyon hastaya hizmet sundu. Ekim 2023’te faaliyete geçen hastane, bin 875 yatak kapasitesine sahip olup, 638 bin 89 metrekare kapalı alan, 188 bin 53 metrekare oturum alanı, 333 bin 303 metrekare arsa alanı ve 5 bin araç kapasiteli otoparkıyla Türkiye’nin en büyük sağlık tesislerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bir yıllık faaliyetleri hakkında bilgi veren Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, geçen yıl 2,5 milyon hastanın muayenesinin yapıldığını, bunun 2 milyonunun poliklinik, 500 bininin ise acil servis muayenesine ait olduğunu kaydetti. Şahin, hastaneye yatan hastalar arasında 70 bininin servislerde, 15 bininin ise yoğun bakım ünitelerinde olduğunu belirtirken, bu süre zarfında yaklaşık 10 bin doğum gerçekleştiğini ve 85 bin ameliyat yapıldığını ifadelerine ekledi.
İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, “Bugün itibariyle Şehir Hastanesi’nin birinci yılını geride bırakıyoruz. Hastanemiz, 1.616 servis yatağı ve 259 yoğun bakım yatağı ile toplam bin 875 yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir. Bir yıl içinde 2,5 milyon hasta muayenesi yapılmış olup, bunun 2 milyonu poliklinik, 500 bini acil servis muayenesini kapsamaktadır” şeklinde bilgi verdi.
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde geçen yıl 85 bin ameliyat gerçekleştirildiğini belirten Şahin, “64 ameliyathaneden 47’si aktif olarak hasta kabul etmektedir. Yapılan yaklaşık 85 bin ameliyatın 49 bini A, B, C grubuna ait olup, ameliyatların yüzde 58’i bu gruplardan oluşmaktadır. Kamu hastanelerinde bir adet koroner anjiyo cihazı ile hizmet verilirken, Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte 5 koroner anjiyo cihazı faaliyet göstermektedir. Kalp merkezimizde toplam 7 bin 500 tanısal anjiyo ve 3 bin 500 hastaya stent uygulaması yapılmıştır” dedi.
Bir yıl içinde toplam bin 100 By-Pass ameliyatının gerçekleştirildiğini kaydeden Şahin, “Kalp Damar Cerrahi ameliyathanelerimizde toplam bin 100 By-Pass ve 85 mitral kapak replasmanı ameliyatı yapıldı. Pediatrik kalp merkezimiz aktif olarak çalışmaktadır. Girişimsel radyoloji bölümü sayesinde 180 hastaya mekanik trombektomi tedavisi uygulanmış ve 16 hastaya subaraknoid kanama müdahalesi yapılmıştır” açıklamalarında bulundu.
Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ne bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğunu ifade eden Şahin, yanık merkezi ve kronik yara merkezinin de aktif olarak hizmet verdiğini belirtti. Diyaliz ünitesinin 30 cihazla çalıştığını ve yaklaşık 60 bin hastaya fizik tedavi hizmetinin sunulduğunu aktardı. Ayrıca, Türkiye’de sadece 3 Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezi’nden birinin de Gaziantep Şehir Hastanesi’nde bulunduğuna dikkat çekti.
Hastanedeki personel sayısını da aktaran Şahin, “Toplam 5.949 personel ile hizmet sunulmaktadır. Bu kapsamda 473 uzman hekim, 2.048 ebe-hemşire, 1.334 diğer sağlık personeli ve 1.836 şirket personeli bulunmaktadır. 14 eğitim kliniği ile 4 yan dal asistanı ve 104 ana dal asistanı hekimi ile hastanemiz yeterli donanıma sahiptir” diye konuştu.
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, deprem sonrası Oğuzeli ve Nurdağı Devlet Hastanelerinin tam kapasiteyle hizmet verdiğini belirtirken, Nizip Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin 400’e çıkarılacağını da dile getirdi. Ayrıca, kadın doğum hastanesinin yenilenme hizmetlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı ve gelecek yıl ise 300 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin ek binasının bitirileceği bilgilerini paylaştı.