SOF DAĞI’nı bekleyen büyük tehlike: Faaliyete geçmeye hazırlanan 4 taş ocağı daha var

  ÖZEL HABER/MURAT GÜREŞ-Yurthaberler.net, bir biri ardına açılan taş ocakları ile doğa ve toprak katliamının yaşandığı Gaziantep’in akciğeri Sof Dağı ve yaylalarındaki çevre talanının fotoğrafını çekti.

SOF DAĞI’nı bekleyen büyük tehlike: Faaliyete geçmeye hazırlanan 4 taş ocağı daha var

KENTİN AKCİĞERİNE 5 TAŞ OCAĞI

Sof Dağı’nın çevresindeki; Durnalık, Yeşilce, Acaroba ve Işıklı Köyleri’nde bakanlıktan aldıkları izin ve olumlu (!)  ÇED kararları ile faaliyet gösteren 5 adet taş ocağı bulunuyor. Mercanoğlu Kireç A.Ş., Tazeoğlu, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ni de yapan Güngör Tarım ve İnşaat, Okdil Madencilik ile Lotus Beton ve Madencilik şu an faaliyet olan ve çevreyi talan eden  taş ocaklarını işleten firmalar.

4 TAŞ OCAĞI FAALİYETE GEÇMEYİ BEKLİYOR

Bunarın yanı sıra, doğa felaketine neden olabilecek bu tür tesisler için orada yaşayan insanların rızasının alınmasına dayanan  Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’na gerek görülmeden ruhsat verilen ve henüz faaliyete geçmemiş olan 4 taş ocağı daha sözkonusu. Yamaçoba Köyü’nde kapatılan il özel idaresi (şimdi büyükşehir belediyesi) Acaroba Köyün’de Tekpolat İnşaat Hafriyat Tic. A.Ş., Cerit-Yeniyapan Köyü’nde Hasan Can Maden San.Tic. A.Ş. ve Işıklı Köyü’nde Levet Özdil’in yine bakanlıktan aldığı ruhsatla işletme hakkını elinde bulundurduğu faal olmayan taş ocakları faaliyete geçince Sof Dağı diye bir şey kalmayacak.

2 MİLYON İNSAN ETKİLENİYOR

Gaziantep’in hakim rüzgarının geldiği, yayları, bitki çeşidi ve florası ile cennetten bir köşe olan Sof Dağ için geriye yapacak bir şey kalmayacak. Sof Dağı’ndaki çevre talanı bölgedeki habitat ile 2 milyon nüfusun hayatını olumsuz etkiliyor.

10.08.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR