OTOMOBİL SATIŞLARINDA ÖTV HAMLESİ

Sektör temsilcileri ÖTV düzenlemesini değerlendirdi: 53 bin TL'ye varan indirimler bekleniyor

OTOMOBİL SATIŞLARINDA ÖTV  HAMLESİ

 

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sektör temsilcilerinin değerlendirmesinde göre, ÖTV matrah düzenlemesi ile birlikte son dönemde oldukça yükselmiş olan yeni araç alım fiyatlarında 53 bin TL'ye varan indirimlerin gelmesi bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre binek otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, açıklanan yeni ÖTV matrah düzenlemesi ile birlikte son dönemde oldukça yükselmiş olan yeni araç alım fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanacağını söyledi.

"PİYASA CANLANACAK" BEKLENTİSİ 

Mersin, uzun zamandır böyle bir düzenlemenin yapılması için Hükümet Yetkilileri ile yaptıkları temasların olumlu sonuçlandığını belirterek, "Bu düzenleme sayesinde içten yanmalı motora sahip araçların anahtar teslim fiyatı 320.000 TL’ye kadar olanlarında 40 bin ile 53 bin TL arasında bir ucuzlama olacağı görülüyor. Bu da son dönemde ulaşılmaz boyutlara ulaşan yeni araç fiyatlarında bir nebze rahatlama sağlayacak ve piyasayı canlandıracaktır" dedi.

HİBRİT MODELLER 

Hibrit modellerde yapılan ÖTV matrah düzenlemesinin de hibrit modellere olan talebi canlandıracağını söyleyen Mersin, "Ülkemizin lokomotif sektörü olan otomotivdeki hareketliliğin genel ekonomiye olan olumlu katkısı düşünüldüğünde, yıl sonuna kadar canlı bir pazara sahip olmamız hem ekonomimize katkı sağlayacak hem de yatırım açısından ülkemizi yeniden cazibe merkezi haline getirecektir” diye konuştu. 

13.08.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR