GAZİANTEP'TE ÖLDÜRÜLEN ESKİ İSTİHBARATÇI EKREM ÇETİN CİNAYETİNİ ARAŞTIRKEN FETÖCÜ BAŞSAVCIYI KEŞFETMİŞTİ

Vakıf E. Eski bir istihbaratçı idi. Geçtiğimiz gün Gaziantep'te öldürüldü. Karanlık bir geçmişe sahip olan Ertürk, Kilis'te belediye başkanı Ekrem Çetin cinayetini araştırırken yolu FETÖ'cü başsavcı ve polis şefi ile kesişmişti.

GAZİANTEP'TE ÖLDÜRÜLEN ESKİ İSTİHBARATÇI EKREM ÇETİN CİNAYETİNİ ARAŞTIRKEN FETÖCÜ BAŞSAVCIYI KEŞFETMİŞTİ

 

 

MURAT GÜREŞ/ÖZEL HABER-İki gün önce ajanslar  Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Arıl Mahallesi’nde husumetlileri tarafından evinden alınarak öldüresiye dövülen ve evinin önüne atıldıktan sonra hayatını kaybeden Vakıf E. İsimli bir vatandaşın haberini geçtiler. İlk başta bakıldığında sıradan bir cinayet gibi görülüyordu.

Peki kimdi bu Vakıf E.?

Vakıf E.  Eski bir istihbaratçı idi. Kilis  CHP’li Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile  oğlu Cahit Çetin’in 3 Haziran 2005 tarihinde Mercidabık Caddesi’ndeki bir lokanta kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülmesinin arka planını araştıran ve Kilis İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi’nde çalışan bir görevli idi...

Yani Vakıf Ertürk

Husumet nedeni ile cinayete kurban gittiği belirtilen eski istihbaratçı Vakıf Ertük, 2015 yılında Fetöü darbeden hemen sonra Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda; Eski Kilis Belediye başkanı Ekrem Çetin ve oğlu Cahit Çetin cinayetinin perde arkasından eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe olduğunu söylemişti.

Cinayetin yaşandığı tarihte Kilis İl Jandarma İstihbarat Şubesi’nde görevli olan Vakıf Ertürk, Aktepe ve 15 Temmuz sonrası tutuklanan dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl’ü cinayeti karartmakla suçlamıştı. Ertürk, cinayetin 1 numaralı şüphelisinin yakalamak üzereyken Aktepe’nin ekibinin buna engel olduğunu belirtmişti.

Cinayetin faili meçhul kalması üzerine dönemin Kilis Valisi Aslan Kütükçü tarafından cinayeti araştırmak üzere emniyet ile ortak çalışmaya başladığını söyleyen Ertürk, Gürsel Aktepe’nin o dönem Kilis’te İstihbarat Şube Müdürü olduğunu belirterek şu bilgileri vermişti:

“Kilis Cumhuriyet Başsavcısı’nın ise darbe girişimi sonrası tutuklanan Bülent Bingöl idi. Araştırmalarım sonucunda Orhan Aslan isimli bir şahsı tespit ettik. Şüphelinin bir arazide olacağını tespit ederek Gürsel Aktepe’nin emrindeki istihbarat şube elemanları ile araziye intikal ettik.

ARACIMIZ BİLEREK AYDINLATILIP YERİMİZ DEŞİFRE EDİLDİ

Arazi, emniyete ait beyaz renkli bir aracın farları ile aydınlatılarak bulunduğumuz yer deşifre edildi. Böylece şahsın olay yerine gelmeyerek kaçması sağlandı. Şüphelinin kaçma olayı, basın ve medya yolu ile yayılarak jandarma personeli olan bana ve görev arkadaşlarıma cinayet için örgüt kurmak, cinayete yardım etmek gibi suçlarla soruşturma açılmasına neden oldu.”

MÜRSEL ŞAHİN: ‘SENİN NE HADDİNE?’ DEDİ İŞLEME ALMADI

Yaşananlardan sonra Gürsel Aktepe ve dönemin Başsavcısı Bülent Bingöl ile ilgili inceleme ve araştırma yaptığını aktaran Ertürk, haber elemanlarından aldığı bilgiler neticesinde ikilinin örgüte mensup olduklarını öğrendiğini söyledi. Ertürk, ifadesinde bu tespiti sonrası başına gelenleri şu şekilde anlattı: “Fethullahçı Örgüt mensupları hakkında bir rapor hazırlayarak 2006 yılındaki Kilis İl Jandarma Komutanı Mürsel Şahin’e sundum. Kendisi beni odasına çağırarak, ‘Senin ne haddine devletin başsavcısını, şunu bunu fişlemek… Senin gibi zihniyetler hep böyle. Şunu imha et’ dedi. Raporu işleme koymadı.

 GÜRSEL AKTEPE VE BÜLENT BİNGÖL CİNAYET FAİLİNE YARDIM ETTİLER!

2006 yılı ikinci yarısından sonra dinlendiğimi öğrendim. Bana karşı birçok asılsız suçtan dava açıldı. Tutuklandım. Hakkımda açılan tüm davalardan beraat ettim. Ancak atılan iftiralar ve davalar nedeniyle meslekten 2009’da ihraç edildim. Gürsel Aktepe ve Başsavcı Bülent Bingöl bu cinayeti üzerimize yıkmaya çalıştılar. Belediye başkanı ve oğlunun öldürülmesi olayının faili Orhan Aslan’ın da kaçmasına yardım ederek onu temize çıkarmaya çalıştılar. Bu şahıs halen yakalanamamıştır."

 ESKİ İSTİHBARATÇI VAKIF ERTÜK NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

 Ajansların geçtiği haberlere göre Vakıf Ertürk, şöyle öldürüldü:

“Gaziantep'te husumetlileri tarafından konuşma bahanesiyle evinden alınan şahıs, dağlık alanda öldüresiye darp edildikten sonra tekrar evinin önüne bırakıldı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan talihsiz adam hayatını kaybetti.

HABERLERDE ERTÜK’ÜN ESKİ İSTİJHBARATÇI KİMLİĞİ YOK

Olay, Şehitkamil ilçesi kırsal Arıl Mahallesi yakınlarındaki dağlık alanda meydana geldi. İddiaya göre üç çocuk babası Vakıf E. (41), husumetli olduğu bir grup tarafından Şahinbey ilçesi Saçaklı Mahallesi'ndeki evinin önünden konuşma bahanesiyle araca bindirilerek Arıl Mahallesi yakınlarındaki dağlık alana götürüldü. Tekme, tokat ve sopalarla öldüresiye dövülen adam, daha sonra aynı araçla evinin önüne atıldı. Yakınlarının ağır yaralı halde bulduğu Vakıf E., hemen 25 Aralık Devlet Hastanesine götürüldü. Vakıf E, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden talihsiz adamın cansız bedeni, yapılan işlemlerinin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenaze, adli tıpta yapılan otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilecek. Cenazenin Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Arep köyünde defnedileceği öğrenildi.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, 7 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Öte yandan Vakıf E.'nin ölümüyle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığı ve 1 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındı öğrenildi. Olayla ilgili 7 şüpheli de aranırken, gözaltına alınan şüphelinin jandarma karakolundaki işletmelerinin sürdüğü bildirildi.

 

20.04.2021 (Haber Merkezi)