GAZİANTEP'TE 300 BİN ÇOCUK İŞÇİ VAR

Çorapsız Çocuklar (ÇoCo-Der) Derneği  Başkanı Firdevs Çazım, Gaziantep’te 300 bin çocuk işçi bulunduğunu söyledi.

GAZİANTEP'TE 300 BİN ÇOCUK İŞÇİ VAR

 

18 yaş altı tüm bireylerin çocuk olduğu kabul edidiğine dikken çeken Çazım,“Eğitim hayatlarından alıkonan, olumsuz fiziksel, psikolojik etkilere ya da cinsel istismara maruz bırakılarak çalışmak zorunda kalan, aile geçimini üstlenen, ev-içi ücretsiz işgücü grubuna dahil olarak çocukluk çağının gerektirdiği ölçüde çocuk olamadan erken yaşta büyümeye maruz bırakılmış tüm çocuklar, çocuk emeğine dahildir ve çocuk işçidir” dedi.

GAZİANTEP’TE DURUM VAHİM

Gaziantep’teki çocuk işçiliği konusunda önemli açıklamalar yapan Çazım, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG)2020 yılındaki raporuna göre Türkiye’de en az 2 milyon çocuk işçi var. Bunların 300 bini Gaziantep’te. Siz hiç sokakta selpak satan bir çocuk gördünüz mü? Peki ya sanayide arabanızı tamir eden erkek çocukları?Güneşin kavurucu sıcağında çocukluğunu Pamuk tarlalarının arasında kaybeden bir çocuk? Pek uzağa gitmenize de gerek yok aslında kendi çevrenizde ailenizde misafirler geldiğinde onlara hizmet eden kız çocukları?

Evet hepsi birer çocuk işçi. Bugün emeği sömürülen, çocuk hakları ellerinden alınan, işçi olarak çalışan dünya üzerindeki tüm çocukların görülmesini, yaşadıkları zorlukların farkında olunmasını, seslerinin duyulmasını amaçlıyoruz. Biz Çorapsız Çocuklar Derneği olarak bu mücadelenin içerisinde yer almaktan dolayı çok gururluyuz. Bu mücadeleyi dünyanın tüm çocukları kazanacak!!!

Daha Çocuk Daha Eşit Bir Hayat için ÇoÇoDer ile kalın.”

 

 

18.06.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR