CHP GAZİANTEP İL VE ŞEHİTKAMİL ÖRGÜTÜNDE SİYASİ DEPREM

Siyasi partiler belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını bugün saat 17:00 itibari ile Seçim Kurulları’na verdiler. Ancak, CHP Genel Merkezi’nin listelerde kota uygulaması Gaziantep’te siyasi deprem yarattı. İl başkanı ve yönetim istifa etti!..

CHP GAZİANTEP İL VE ŞEHİTKAMİL ÖRGÜTÜNDE SİYASİ DEPREM

 

İL BAŞKANI VE YÖNETİMİ TOPLUCA İSTİFA ETTİ  

ŞEHİTKAMİL İLÇE BAŞKANI ORTADA YOK !...

Siyasi partilerin yerel yönetimler seçiminde yarışacak başkan adayları ve meclis üyeleri listelerinin Seçim Kurulları’na teslim etmesinin ardından CHP Gaziantep İl Örgütü’nde büyük deprem yaşandı.  4 Şubat tarihinde ön seçim yarışına giren adayların sıralaması kadın ve genç kotası uygulanmasını öngören parti içi genelge doğrultusunda MYK’da değiştirilince, ‘örgüt iradesini yok sayan anlayışın siyasi sorumluluğunu taşımayacaklarını’ belirten İl Başkanı Reis Reisoğlu ve yönetimi toplu halde istifa ettiler.

ŞEHİTKAMİL’DE AYNI NAKARAT

Öte yandan Şehitkamil Belediye Başkan adayı Av. Umut Yılmaz’ın, CHP Genel Merkez’in uyguladığı kota dışında kendi kontenjanını uygulayarak oluşturduğu ve ön seçime girmeyen kişileri dahil ettiği ileri sürülen iddia edilen listeye tepki gösteren CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım’ın da istifa ettiği öne sürülüyor, Yıldırım'a ulaşılamıyor. 

ÖRGÜTTE BÜYÜK KAOS YAŞANIYOR

Bilindiği gibi daha önce yaşanan çeşitli sorunlardan dolayı Şahinbey İlçe Yönetimi de istifa etmiş ve bu göreve Zeki Gürsel atanmıştı. Yerel seçimlere çok az bir süre kala CHP İl ve ilçe örgütlerinde yaşanan siyasi depremin, parti tabanı ve partiye oy veren seçmen tarafından son derece karamsar bir tavırla karşılandığı ve parti içinde büyük bir ümitsizlikle birlikte kaosun yaşandığı ifade ediliyor.

20.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR