BU İHALEDE BİR TUHAFLIK VAR

Gaziantep'te sokak hayvanlarını toplatılması ihalesi, bizden 2 kat büyük olan İzmir'e göre 12 kat fazlaya Doğanay isimli firmaya 32 milyon lira karşılığında verildi. Bu ihaleye tepki var...

BU İHALEDE BİR TUHAFLIK VAR

 

CHP Şehitkamil Eski İlçe Başkanı Av.Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarının toplatılması için açtığı ihalenin, Türkiye'nin en büyük metropol kentlerinden biri olan İzmir'e göre 12 kat fazlaya Doğanay isimli firmaya vermesine tepki gösterdi.

Gaziantep'te yapılan her ihalenin, 'mutlu son' ile  tamamladığına dikkat çeken Yılmaz,"Sokak hayvanlarını toplama işini İzmir Büyükşehir Belediyesi 2.826.995,00 TL'ye ihale ederken Gaziantep  Büyükşehir Belediyesi olarak sizin nerde ise  12  kat daha pahalıya 32.017 .136,00 TL 'ye ihale etmenizin gerekçesi nedir? diye doran Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Utanırmısınız ,bana kızarmısınız bilmem ama İzmir'den16 kat pahalıya ihale etmeniz sizcede ayıp mı,zorunluluk mu? Sn.Başkan , hayvanları Mercedes ile mi toplayacaksınız, İzmir Gaziantep'in 2 katı büyüklüğünde iken aradaki 12 kat fark hangi hayvandan kaynaklanıyor? Sn.Başkan ,sokak hayvanları için 200 noktada ayda 4.5 ton mama dağıtımını hayvanlara pusu kurmak için mi ,şov yapmak için mi yapıyorsunuz.Hem mama dağıtıp hem hayvanları toplama sizce de tuhaf değil mi yoksa kafanız mı karışık.
Büyükşehirin parası milli servettir, Doğanay Taah.Temizlik firmasına servet transferi gibi ihale yapılması bir an için vicdanınızı sızlattımı? Sayın Şahin ve bu ihaleyi yapanlar hakkında öncelikle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım.Sonrasında Sn.Cumhurbaşkanına özel bir mektup yazacağım,Cimer ve Gaziantep Valiliği nezninde de şikayette bulunacağım!"

 

2.08.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR