ABD’yi; Kızılderililere, zenciye, ırkçı polislere sorsunlar

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, ABD Başkanı Biden’in, Ermeni meselesi konusundaki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

ABD’yi; Kızılderililere, zenciye, ırkçı polislere sorsunlar

 

 

 

 

Hocaoğlu, ABD Başkanı Biden’in  Ermenilere 1915 olayları neticesinde soykırım yapıldığını ifade etmesinin ‘kasıtlı’ olduğunu ifade ederek bunu hukuken hiçbir yaptırımı ve geçerliliği olmadığını, amacın  Amaç Türkiye’nin sinir uçlarına dokunmak olduğunu kaydetti.

Hocaoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:

 

“Sayın Baydın ve işbirlikçileri bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD gibi sonradan kurulan, kendine, kovboy Kızılderili savaşlarından bir tarih çıkarmaya çalışan, karma topluluklardan kurulu, en ufak bir ekonomik krizde, yok olacak bir  devlet değildir. Türkler geçmişte vardı, bugün var ve yarında var olacaktır.  ABD ise, dolar var olduğu müddetçe var olacaktır. Köklü devletlerin kültürleri, gelenekleri görenekleri olur. Destanları, kahramanları olur. Özetle köklü devletler Türk Milleti gibi olur.

ABD Başkanı, önce ABD’nin asıl sahibi olan Kızılderililerin hesabını versin? Soykırımın ne olduğunu, Kızılderililere sorsun? Irkçı polislerine sorsun. Hak hukuk diyor ise; mültecilere yaptığı zulme sorsun. Silah üzerine kurduğu ekonomisini ayakta tutmak için, az gelişmiş ülkelerin iç savaşlarından nasıl beslendiklerini anlatsın.

 ABD ve Sözde İnsan Hakları Savunucusu devletler, olmayan Ermeni Soykırımının varlığını kabul edip etmemeyle uğraşacağınıza, halen yaşanan, Çin zulmüne karşı direnmeye çalışan Uygur Türklerinden haberiniz var mı? Uygur Türkleri sosyal medyadan dahi sesini duyuramıyor. Sözde insan hakları savunucusu örgütler neredesiniz?  Her gün insanlık zulmü yaşanıyor. 

1915 olaylarında asıl mağdur bu ülkenin insanlarıdır. Bugün olduğu gibi dün de kandırılmış, komşu komşuya düşman edilmiştir. Ermeni çeteleri Anadolu’yu işgal eden güçler ile iş birliği yapmış, komşusunun malına canına kastetmiştir. Tarihçiler, konunun uzmanları otursun, kimin soy kırım yaptığını tüm dünyaya açıklasın. Buyurun, her şey açık. Bizi bu tür aldatmalar ve oyular ile bölemezsiniz. Türki Cumhuriyeti Devleti yoktan var olmadı.  Bir tarih yazan Türk Ulusu tarafından, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kuruldu. Tüm dünya bilmelidir ki, söz konusu vatan olursa, biz millet olarak tek yumruk oluruz. Ayrı, gayrımız olmaz. Bunun en yakın tarihi örneği, Çanakkale savaşı ve Çanakkale şehitliğinde yatan şehitlerimizdir. Ülkenin dört biryanından ülkesi için ölmeye gelmiş, canları pahasına bu ülkeyi savunmuşlardır.

 

İYİ Parti olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni, AKP’den daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz. Biz İYİ Parti olarak, dış arenada da TÜRKİYE CUMUHURİYETİ DEVLETİNİ, AKP’nin atadığı temsilcilerden daha İYİ Temsilcilerle temsil ettireceğimizi belirtiyoruz. Biz İYİ Parti olarak, terör ile arasına mesafe koyan, TÜRKİYE CUMUHURİYETİ DEVLETİNİN ilerlemesi, var olması için vatanını canından çok sevenlerle bu ülkeyi yöneteceğimizi belirtiyoruz. Bunu dost düşman herkes böyle bilsin”

26.04.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR