52 yaşında gözlüksüz hayata merhaba dedi

Akıllı mercekle -17 dereceden -0.25 dereceye.Önce kornea Nakli ardından akıllı mercek uygulamasıyla gün ışığına kavuştu...

52 yaşında gözlüksüz hayata merhaba dedi

8 Çocuk annesi Feride Gözek (52) iki yıl önce gözlerinde oluşan rahatsızlık sonucu görme duyusunu neredeyse tamamen kaybetti. 17 Derece miyop olan ve 10 cm ötesini göremeyen Feride Gözek’e Özel Mirkelam Tıp Merkezinde önce kornea nakli yapıldı, ardından da akıllı göz içi mercek takılarak yeniden görmesi sağlandı.

Mirkelam Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam tarafından gerçekleştirilen her iki başarılı ameliyatın ardından yeniden görmeye başlayan Feride Gözek, Dr. Hüseyin Mirkelam’a teşekkür ederek, “Yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

Önce Kornea Nakli, Sonra Akıllı Mercek

52 yaşındaki Siverekli 8 çocuk annesi Feride Gözek’e geçirdiği rahatsızlık görme yeteneğini kaybedince tedavi için gittiği Özel Mirkelam Tıp Merkezinde önce kornea nakli gerçekleştirildi. 17 derece miyop gözlere sahip olan ve ancak 10 cm mesafeden görebilen Feride Gözek’e Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam tarafından gerçekleştirilen kornea naklinin ardından görme kaybını ortadan kaldırmak için göz içi akıllı mercek takıldı. Yüzde 99 oranında net görmeye başlayan Feride Gözek Dr. Hüseyin Mirkelam’a teşekkür ederek, “İki yıl önce geçirdiğim bir rahatsızlık sonrası 10 cm ötesini göremiyordum. Bir anda dünya başıma yakılmıştı. Ev işlerimi yapamıyor, yakınlarımdan yardım istiyordum. Ancak iki yıl önce muayene için geldiğim Özel Mirkelam Tıp Merkezinde Doktor Hüseyin Mirkelam beni muayene ederek gözüme uygun bir kornea nakli gerçekleştirdi. Ardından yeni nesil akıllı mercek takılan gözüm artık kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bütün işlerimi yapmamı sağlayacak kadar net görmemi sağlıyor” dedi.

"Allah Kimseyi Işıksız Bırakmasın"

Yeniden görmeye başlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gözek, şöyle devam etti: “Göz büyük bir nimettir. Allah kimseyi ışıksız bırakmazsın. Geçirdiğim iki başarılı ameliyat sonrası yeniden eskisinden daha iyi görmeye başladım. Gözlük takmıyorum. Daha önce 17 derece kalın gözlüklerim vardı. Daha önce 10 santim önümü göremezken şimdi gözlüksüz iğneye iplik bile geçirebiliyorum. Sevdiklerimi daha net görüyorum. Artık kimsenin yardımını kabul etmeyip kendi işlerimi kendim yapıyorum. Şimdi gözlüksüz bir hayata başladım. Ameliyatımı başarıyla gerçekleştiren Mirkelam Tıp Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam ve ekibine minnettarım. Çok teşekkür ediyorum.”

Akıllı Merceklerle Gözlüksüz Hayat

17 derece miyop olan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu gözlerde lökom oluşan 8 çocuk annesi Feride Gözek’in yeniden sağlığına kavuşması için iki yıl önce kornea nakli gerçekleştiren ve ardından akıllı mercekle gözlüksüz bir hayata kavuşmasını sağlayan Göz Hekimi Hüseyin Mirkelam yaptığı değerlendirmede, “Feride hanım iki yıl önce bize tedavi için gelmişti. 17 derece miyop ve geçirdiği rahatsızlık sonucu gözlerinde lökom oluşmuş, görme oranı yok denecek kadar azdı. 10 cm mesafeden cisimleri seçebiliyordu. İki yıl önce Göz bankası kanalıyla göz yapısına uygun bulunan kornea hastamıza nakil edildi. Yaklaşık altı ay önce de hastamızın 17 derece miyop olan gözlerine akıllı mercek uygulaması gerçekleştirilerek hastamızın gözlüksüz görmesi sağlandı. Son kontrollerini yaptığımız hastamızın geçirdiği iki ameliyat sonrası çekilen bilgisayarlı göz muayenesi (otorefraktometre) cihazında sadece -0.25 derece kaldığı ve tamamen sağlığına kavuştuğu gözlendi. Yeni nesil akıllı mercekler gerek yakın gerekse uzak görme oranını yükseltirken gözlük ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor. Hastamıza gözlüksüz yaşamında mutluluklar diliyoruz” dedi.

Gözek Ailesinin Mutluluğu Büyük

Yeniden görmeye başlayan ve gözlüksüz bir hayata adım atan 53 yaşındaki 8 çocuk annesi Feride Gözek mutluluğunu ailesi ve sevdikleriyle paylaşırken çocukları annelerinin iki yıl önce gözlükle bile göremediğini, moralinin bozulduğunu, ev işlerini çevresindeki yakınlarının yardımıyla yapabildiğini, iki yıl önce gerçekleştirilen kornea nakli ve ardından uygulanan akıllı mercek sayesinde artık gözlüksüz olarak yeni bir yaşama başladığını ifade ettiler

10.06.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR