HER BİNANIN BİR KİMLİĞİ OLACAK
Nizip Müteahitler Derneği( NİMDER) Başkanı Mehmet Danaoğlu, yapı denetimli olarak tamamlanan her binanın teknik ve temel bileğilerine Bakanlılkça farklı modüllerde yetki verilerek her binanın bir kimliği olacağını belirtti.

BİNA KİMLİK SİSTEMİ NEDİR?
Danaoğlu, açıklamasında, kamu görevlileri tarafından bina sahibi vatandaşlara ulaşmaları amacıyla geliştirilen Bina Kimlik Sistemi,bina kimlik sertifikası sayesinde yapıların veri stoku haline gelmesinin amaçlandığını, verilerin her vatandaşın ulaşabileceği bir kaynak haline getirileceğini söyledi
TÜM BİLGİLERE HIZLI ULAŞILACAK
NİMDER Başkanı Danaoğlu, uygulama ile yapı sahiplerinden herhangi bir ücret alınmayacağına dikkat çekerek,” Binaya montajı yapılack levha ile mimari kirliliğin önlenmesi, statik aykırılıkların engellenmesi,okuyucu sayesinde bina kat planları gibi teknik verilere ulaşılabilinecek.
Bununla birlikte yapının genel verilerine ve yapıda ikamet eden vatandaş bilgilerine kısa zamanda erişilmesi sağlanacak.Yapılar için bilgisayar destekli tasarım ve çizim düzenleme esasları oluşturularak, dijital projelere ve detaylarına daha güvenli ve hızlı bir erişim sağlanması, ruhsat ve iskân alma sürecine kadar yapılarda kullanılmış malzeme bilgilerine ulaşılabilmesi gibi kolaylıklar mümkün kılınacak” dedi.