Gaziantep’te Trafik Denetimi: Hayat Kurtarma Süreci Başladı

Kurban Bayramı ve yaz tatili döneminin başlamasıyla Gaziantep Valiliği, şehrin trafik yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla kapsamlı bir denetim süreci başlattı. 13 gün sürecek olan bu uygulamalarda, yalnızca kara ekipleri değil, hava araçları da görev alacak.
Valilikten Keskin Uyarı: “Gaziantep’te Kaçış Yok”
Valiliğin yaptığı resmi açıklamada, sürücülere yönelik ciddi uyarılar yer aldı. Açıklamada, “Trafik denetimlerimizi karadan olduğu gibi havadan da gerçekleştiriyoruz. Amacımız, ‘Trafikte sıfır can kaybı’ ilkesini hayata geçirmek. Bu doğrultuda ülke genelinde 6 bin 339 saat boyunca hava araçlarıyla trafik denetimi yapılacaktır.” denildi.
Ceza Amaçlı Değil, Hayat Kurtarma Öncelikli
Yetkililer, denetimlerin amacının cezalandırmak olmadığını, kazaları ve can kayıplarını önlemek olduğunu vurguladı. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
“Denetimlerin artırılmasındaki amacımız, daha fazla cezai işlem gerçekleştirmek değil. Unutulmamalıdır ki, denetimler arttıkça kazalar ve ölümler azalıyor.”
Sürücülere Hayati Uyarı
Trafik ekipleri, denetimlerin kentin hem giriş-çıkış noktalarında hem de şehir merkezinde devam edeceğini belirtti. Sürücülere hız limitlerine uyma, emniyet kemeri takma ve yorgun araç kullanmama gibi temel kurallara dikkat etme çağrısında bulunuldu.
“Her sürücü, trafikte yalnızca kendi değil, diğer yol kullanıcılarının da güvenliğinden sorumludur. Bu 13 günlük süreçte göstereceğimiz dikkat, hayat kurtarabilir.”