GÜVENLİK

Gaziantep’te Trafik İhlalleri: Hız ve Kask Öncelik!

15-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında Türkiye genelinde 534 bin 508 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapılırken, Gaziantep’te de bu dönemde çok sayıda kural ihlali tespit edildi.

Gaziantep’te Hız İhlali İlk Sırada, Kask ve Kemer İhlalleri Peşinde!

Gaziantep’te emniyet ve jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, en yaygın karşılaşılan ihlaller arasında hız sınırının aşılması, emniyet kemerinin takılmaması, sürücü belgesi olmadan araç kullanma, zorunlu sigortasız trafiğe çıkma ve kasksız motosiklet kullanımı yer aldı.

Yetkililer, kent merkezi ve otoyollarda hız sınırlarına uymayan sürücülerin sayısının artmasıyla birlikte riskin yükseldiğine dikkat çekti.

Milyonluk Denetim: Gaziantep’te de Her 6 Araçtan 1’i Ceza Yedi

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde denetlenen 3 milyon 617 bin aracın yaklaşık yüzde 15’i trafik kurallarını ihlal etti. Gaziantep’te de yapılan kontrollerde her 6 araçtan biri ceza aldı.

Denetimlerde tespit edilen ihlaller arasında; 162 bin 726 hız ihlali, 28 bin 892 kemer takmama, 17 bin 93 ehliyetsiz kullanım, 27 bin 725 muayenesiz araç ve 7 bin 434 sigortasız kullanım olduğu bildirildi.

Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kaynaklarına göre, kış lastiği zorunluluğu ve modifiye araç gibi ihlallerde de belirgin bir artış gözlemlendi.

Kasksız Sürücülere Büyük Ceza: Gaziantep’te Motosikletliler Mercek Altında

2025 yılı itibarıyla, koruma başlığı (kask) kullanmayan sürücü ve yolcularda ülke genelinde 475 bin 976 işlem yapıldığı belirtilirken, Gaziantep’te bu rakamın birkaç bini bulduğu düşünülüyor. Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili şu uyarıda bulundu:

“Kask sadece bir aksesuar değil, hayat kurtarıcıdır. Doğru takılmayan veya kilitlenmeyen kaskın hiçbir koruyucu etkisi yoktur.”

Trafik Kurallarına Uymayanlar Takibe Alındı: Gaziantep’te Yeni Denetim Dalgası Yolda

Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki dönemde; sabah ve akşam saatlerinde yoğun radar denetimleri, motosikletlilere yönelik özel kontroller ve okul servisleri ile toplu taşımaya özel denetim planları uygulanacak.

Yetkililer, Ramazan Bayramı öncesinde ve yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte trafik kazalarını azaltmak için sürücülerden hız ve dikkat konularında daha duyarlı olmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu