EĞİTİM

Farkındalık Yaratan Öğrenci, Çöpü Attı Tablet Kazandı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yer alan Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu’nda, değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirilen bir sosyal deney dikkat çekti. Deney sırasında okul koridoruna bilerek bırakılan çöpün, öğrenciler tarafından nasıl karşılanacağı gözlemlendi.

Okul yönetimi, güvenlik kameraları aracılığıyla öğrencilerin çöpe verdiği tepkileri kaydetti. Bazı öğrencilerin çöpü görmediği, bazılarının ise umursamadığı gözlemlenirken, bazı öğrenciler ise yere bırakılan çöpü tekmeleyerek geçtiler.

Deneyin ardından, Fenerbahçe formalı 6. sınıf öğrencisi Fatmanur Kaya, yere düşen çöpü fark ederek çöp kutusuna attı. Bu duyarlı hareketiyle dikkat çeken Kaya, okul idaresi tarafından tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin önünde teşekkür edilerek tabletle ödüllendirildi. Kırsal Karahüseyin Mahallesi’nden taşımalı eğitimle gelen Kaya’nın ödül anındaki sevinci, görüntülere de yansıdı ve sosyal medya kullanıcıları tarafından beğeni topladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu