EKONOMİ

Aile Yılı’nda Şahinbey’den Maddi Destek Müjdesi!

Şahinbey Belediyesi, 2025 yılı “Aile Yılı” olarak ilan edilmesi çerçevesinde, evliliğin süresine bağlı olarak 25 bin TL’ye kadar nakdi destek sağlamayı kararlaştırdı. Belediyenin ayrıca, çocuk sahibi ailelere yönelik ek maddi yardım ve sosyal imkanlar sunacağı bilgisi verildi.

Destek Miktarları Evlilik Süresine Bağlı Olarak Artış Gösteriyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan açıklamada destek tutarlarının çiftlerin evlilik sürelerine göre belirleneceğini ifade etti:

10 yıl evli olan çiftler için: 5.000 TL

15 yıl evli olan çiftler için: 7.500 TL

20 yıl evli olan çiftler için: 10.000 TL

50 yıl ve üzeri evli olan çiftler için: 25.000 TL

Ek olarak, evde yaşayan her bir çocuk için 1.000 TL ek nakit desteği de sunulacağı belirtildi.

Kültürel Gezi Programları ve Ev Sahibi Olma Projeleri

Nakdi yardımı tercih etmeyen çiftler için belediye, Çanakkale, Şanlıurfa, Malatya ve Konya gibi şehirlere yönelik kültürel geziler düzenleyecek. Ayrıca, ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlar için yeni projeler üzerinde çalıştıkları ve bu konuda yakın bir zamanda açıklamalar yapılacağı ifade edildi.

Başkan Tahmazoğlu, aldıkları destek kararının sosyal medya üzerinden gelen 5 binden fazla yorum ve talep doğrultusunda şekillendiğini belirterek, “Güçlü toplum, mutlu aile ile mümkündür” ifadesinde bulundu.

Gaziantepli çiftlere yönelik gerçekleştirilen bu yeni uygulamalar, maddi destek ve sosyal imkanlar aracılığıyla aile yapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu