GÜNCEL

Kırsal Yollarda Yenilik: Şehitkamil’de 2 Bin Kilometre!

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “eşit hizmet” ilkesine bağlı kalarak kırsal mahallelerde hizmet ağına genişlik kazandırdı. Yedi aylık kısa bir süreçte, ilçenin üretim merkezi haline gelen 72 kırsal mahallede toplamda 2 bin kilometre uzunluğunda yollar üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi. Yeni arazi yolları açılırken, mevcut bozuk yollar da onarıldı.

Başkan Yılmaz’ın, daha güvenli ve konforlu yollar hedefiyle başlattığı bu çalışmalar sonucunda, hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerde yolların sorun olmaktan çıktığı ifade ediliyor. Kentin kronik sorunlarından biri olan bozuk yollar, ihtiyaç duyulan yerlerde açılan yeni yollarla çözüm buldu.

“Şehitkamil’e yakışmayan yollar vardı”

Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 7 aylık sürede gerçekleştirdiği yol genişletme çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, yolların büyük bir sorun olarak tespit edildiğini kaydetti. Yılmaz, “Bu sorunun sürekli hale gelmesine veya ötelenmesine asla izin veremezdik. Öncelikle fizibilite raporu hazırlayarak sahaya inip çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

“2 bin kilometrelik yol yenilendi”

Yılmaz, “Ekiplerimizle ilçemizin dört bir yanına dağıldık. İhtiyaç duyulan her mahalledeki bozuk yolları onardık. Geniş bir alanda çalışmak zor olsa da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin özverili çalışmaları ile kısa sürede önemli mesafe kaydettik. Ayrıca birçok köyümüzün arazi yollarının olmadığını fark ettik. Bu doğrultuda hızlı bir şekilde yeni yollar açıp, mucurlama çalışmalarını tamamladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana toplamda 2 bin kilometrelik yol düzenlemesi ve yeni arazi yolu açtık” ifadesinde bulundu.

“Traktör girilemeyen bölgeye şimdi otomobiller giriyor”

Bu çalışmaların yalnızca bunlarla sınırlı kalmadığını belirten Yılmaz, “Yedi yıl öncesine kadar halkımızın traktörle bile gidemediği, bu nedenle ekip ekemediği tarlasına ulaşabilmesi bizim için büyük bir gurur kaynağı. Artık o yollarda otomobillerle seyahat edilebiliyor. Yol, ulaşım olmanın yanı sıra üretim anlamına da geliyor. Çiftçilerimizin önündeki en büyük engeli aşmış olduk. Böylece çiftçilerimiz tarlasına ulaşabileceği için üretim yapma imkânına kavuştu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu