IŞİD'İN, AZERİ AHMET'İ YAKALANDI

Silahlı terör örgütü IŞİD’İn sözde Türkiye askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet gösteren ve Suriye’ye kaçma hazırlığındaki Azeri Ahmet kod adlı  Mehmet Fatih Alıcı isimli terörist, düzenlenen operasyonla yakalandı.

IŞİD'İN, AZERİ AHMET'İ YAKALANDI

 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, yürütülen çalışmalar kapsamında örgütün 2016 yılı sonrası Türkiye askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen, Suriye’de örgüt mensuplarına ideolojik ve askeri eğitimler veren, canlı bomba eylemlerinde kullanılan patlayıcı ve malzemelerin teminini sağladığı değerlendirilen Mehmet Fatih Alıcı isimli şahıs, operasyonla yakalandı. Hakkında kesinleşmiş 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan teröristin Suriye’ye kaçma hazırlığı yaptığı belirlendi.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI VARDI 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen 8 yıl 4 Ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine Suriye’ye kaçma hazırlığında olduğu tespit edilen Mehmet Fatih Alıcı isimli örgüt üyesi 29.Aralık 2021 tarihinde düzenlenen operasyon ile yakalanarak sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştır" denildi.

30.12.2021 (Haber Merkezi)